10 mei 2022

Sport

EK Indoor Atletiek in 2025 naar Gelderland

In 2025 zijn de Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek in Apeldoorn. Dit nieuws is in de middag van vrijdag 6 mei 2022 bekend gemaakt door de European Athletics in München.

Deze Europese Kampioenschappen voor Indoor Atletiek (EICH2025) zijn een springplank voor Nederlands atletiektalent en een podium voor topatleten. 

Daarnaast gaan we ervoor zorgen dat niet alleen de internationale topsport, maar ook breedtesport een mooi podium krijgt.

Aldus Jan Markink, Gelders gedeputeerde sport.

Mensen in beweging brengen
Nederland organiseert in 2025 een 4-daags topsportfeest vol Omnisport en diverse side events. Zo kan heel Nederland het evenement beleven. Moving People (mensen in beweging brengen) is de missie. De lokale atletiekverenigingen, gemeente Apeldoorn, Provincie Gelderland, TIG Sports als organisatie en de Atletiekunie geloven hierbij samen in de maatschappelijke kracht van sport. Daarom werken zij bij deze missie nauw samen. 

Podium voor top- en breedtesport
Gelderland investeert in sport en bewegen. Topsportevenementen en hun side events spelen daarin een belangrijke rol. Deze zorgen voor een economische en maatschappelijke impact voor de regio. Provincie Gelderland gebruikt de kracht van topsportevenementen om thema’s als duurzaamheid en gezondheid onder de aandacht te brengen: “lk ben bijzonder trots dat de EK Indoor Atletiek in 2025 naar Gelderland komen, en we weer een groot topsportevenement in onze provincie mogen verwelkomen. Sport brengt mensen samen en zorgt voor plezier”, zegt Markink.