Partner

11 maart 2022

Sportmobiliteit

ProLease schakelt op topsportniveau

ProLease is een leasemaatschappij die zich richt op de zakelijke markt. Vanuit het kantoor in Den Bosch wordt deze markt landelijk bediend. Paul den Ronden, Sales en Marketing Directeur van ProLease, vertelt: “Wij richten ons op bedrijven met een wagenpark van tussen de tien en vijftig auto’s. Het zwaartepunt ligt op bedrijven met zo’n 25 wagens. Binnen die bandbreedte zijn wij het sterkst.”

De aanpak van ProLease is onderscheidend in het landschap van leasemaatschappijen. Dit heeft te maken met de mate waarin zij hun klanten écht leren kennen. Niet zomaar een containerbegrip, blijkt, want Den Ronden en zijn team investeren hier graag in en dat doen ze onder andere middels hun Mobiliteitsscan. Daarmee is ProLease als onafhankelijke leasemaatschappij in staat om uiteindelijk een onafhankelijk advies te geven.

“Ten opzichte van de grotere leasemaatschappijen, die vaak zeggen dat iets niet kan, zijn wij juist bereid om te zoeken naar een oplossing. Dat blijkt in de praktijk ook negen van de tien keer wel te lukken,” licht Den Ronden toe. Door verder te kijken dan standaard oplossingen, blijkt ProLease regelmatig een doorn in het oog van de gevestigde orde. “Dan doen we het goed. We willen in staat blijven om ons te onderscheiden,” glimlacht Paul den Ronden.

ProLease bevindt zich in een steeds veranderende markt en heeft oog voor de groeiende vraag naar flexibiliteit, de tevredenheid van de berijders én de total cost of ownership. “We komen met passende creatieve oplossingen op uiteenlopende vraagstukken. Kijk, je kunt tegenwoordig wel op elke hoek van de straat een auto leasen, maar wij weten hoe om te gaan met lange levertijden, steeds veranderende wensen en auto’s die soms onvoorzien vroegtijdig toch terug moeten. Binnen dat spanningsveld zijn we succesvol,” aldus Den Ronden.

De mate waarin ProLease zich in het landschap van leasemaatschappijen blijft onderscheiden, is bijna topsport te noemen. Het zit ProLease dan ook in het bloed. Niet alleen hebben ze met TopSportLease een gerichte oplossing voor topsport, ook hebben ze de handen ineengeslagen met verschillende topclubs, waaronder Heroes Den Bosch, recordkampioen basketball van Nederland. Sportsponsoring is al jaren een belangrijke pijler binnen ProLease. Niet onlogisch, aangezien topsportmentaliteit, doorzettingsvermogen, discipline én het leveren van prestaties ook in het DNA van ProLease zit.

De samenwerking met Heroes Den Bosch is tweeledig; “Wij zetten de sponsoring met name in om onze relaties uit te kunnen nodigen voor een mooie avond uit en om in contact te komen met de ondernemers in de Business Club van Heroes. In plaats van een cadeau te geven, bieden we onze relaties dus een zakelijk netwerk.” Daarmee doelt Paul den Ronden op het bezoeken van de wedstrijden van Heroes Den Bosch. De andere kant van de samenwerking is dat ProLease zich inmiddels al sinds 2018 official automotive partner van de Bossche club mag noemen. Dat betekent dat zij een mooi en tegenwoordig volledig elektrisch wagenpark voor het profteam faciliteren (vanaf dit seizoen in samenwerking met Content Autogroep). Dat doen ze van A tot Z, waarbij óók de tevredenheid van de topsporters die de auto’s rijden, hoog in het vaandel staat.

Paul den Ronden vervolgt: “Heroes is net als ProLease een Bosch bedrijf. Daar zien we veel potentie in en vanuit die invalshoek blijven we gezamenlijk de samenwerking opzoeken om er meer uit te halen. Dat vinden wij een hele mooie manier om je te positioneren.” En dat doet ProLease goed; niet alleen in de samenwerking met Heroes Den Bosch, maar ook binnen het eigen vakgebied. ProLease is een van de weinige bank- en merkonafhankelijke leasebedrijven in Nederland. En op die positie zijn ze trots.

ProLease is in staat om écht het beste advies en de beste oplossing te bieden. Om daartoe te komen, zet ProLease de eerder genoemde Mobiliteitsscan in, een tool die normaliter honderden euro’s kost. Maar omdat ProLease gelooft in een eerlijk advies, onafhankelijkheid en duurzame relaties, kan elke directeur, eigenaar of wagenparkbeheerder die inzicht wil in het huidige wagenpark en de kansen of besparingen die er liggen, nu bij ProLease de Mobiliteitsscan doorlopen. Daarvoor kunnen zij contact opnemen met de leasemaatschappij via 073-6487020 of sales@topsportlease.nl.