Ga terug
Partner

5 november 2019

Nieuws

Prestigieuze Noordhof-prijs voor Eef Arens van DAF Trucks

DAF Trucks beproevingsmonteur Eef Arens heeft de fameuze Noordhof-prijs gewonnen. Als ‘beste vakman van de Brainport-regio’ ontving Arens de bijhorende bokaal in de categorie ‘Mechatronica/overige’. De jaarlijkse Noordhof-prijs wordt georganiseerd door de Stichting Bevordering Vakmanschap en werd uitgereikt tijdens de Brainport Industries Campus in Eindhoven.

De Noordhofprijs wordt uitgereikt aan de beste vakmensen van de Brainport regio (Zuidoost-Brabant). Met de onderscheiding benadrukt de Stichting Bevordering Vakmanschap het belang en de waarde van vakmanschap in de categorieën ‘Metaal’, ‘Bouw’ en ‘Mechatronica/Overige’. Genomineerden hebben niet alleen als vakman de top bereikt, maar dienen ook aan andere zware eisen te voldoen: ze moeten minstens tien jaar werkzaam zijn in het betreffende vakgebied én een voorbeeld zijn voor met name jongere collega’s op wie zij óók hun kennis en kunde met enthousiasme overdragen.

24-7

De 61-jarige Eef is allround beproevingsmonteur bij het Research Center van DAF in Eindhoven. Daar voert hij proeven uit met technologieën die pas over jaren op de markt verschijnen. Eef is nooit echt los van werk. “Ik bedoel: werk je hier, dan sta je 24-7 klaar. Zo simpel is het. Mijn baas kan me altijd bellen: ik ben er. En ik slaap niet voordat een probleem is opgelost, al moet ik daar 24 uur achtereen voor werken.”

Van Ponta Grossa tot Sint-Oedenrode

De ene keer wordt hij ingevlogen om in het Braziliaanse Ponta Grossa – waar DAF een fabriek heeft – een prototype te bouwen, de andere keer is hij te vinden op de Proefbaan van DAF Trucks in Sint-Oedenrode, waar hij testen uitvoert rondom bijvoorbeeld truck platooning.

Jolly Joker

“Mijn vak houdt in dat ik zo’n beetje alles van een truck moet weten”, legt Eef uit. “Problemen vaststellen, repareren en testen. Ik noem mezelf altijd de Jolly Joker. U vraagt, wij draaien. Wat je me ook voorschotelt: ik los het op.”

Totaal niet verwacht

Hoe vindt Eef het dat hij gewonnen heeft? “Ik had het totaal niet verwacht, zegt hij. “Vandaag was ik omringd door mensen die ik het stuk voor stuk ook gegund had. Wát een boel kennis en ervaring zit er hier in Zuidoost-Brabant. Maar stiekem ben ik natuurlijk hartstikke trots. Het is de kroon op mijn carrière.”

Gerelateerd