12 juli 2023

Innovatie & DuurzaamheidTech, Ict & Smart

Port of Moerdijk in zee met Routescanner

Havenbedrijf Moerdijk heeft zich aangesloten bij Routescanner, het snelgroeiende, wereldwijde online containertransport platform voor verladers en expediteurs die op zoek zijn naar efficiënte en duurzame routes voor hun vracht. Via www.portofmoerdijk.nl/routescanner zijn alle directe lijnverbindingen voor shortsea, binnenvaart en spoor van en naar Port of Moerdijk voortaan snel terug te vinden.

Jayand Baladien, Commercieel Manager van Havenbedrijf Moerdijk, is blij met de nieuwe tool: “Port of Moerdijk is de tweede containerzeehaven van Nederland en biedt als knooppunt tal van transportmogelijkheden. Met Routescanner worden de belangrijkste directe lijnverbindingen getoond.” De applicatie laat de lijndiensten van zo’n 17 operators naar 33 bestemmingen in 15 landen zien. “Vanuit de gedachte ‘bekend maakt bemind’ is de getoonde dienstregeling voor rail, binnenvaart en kustvaartbestemmingen een mooie opstap om ook om transport via buisleiding, extra bestemmingen via een intermodale overstap en mogelijk maatwerk onder de aandacht te brengen, want Moerdijk biedt vervoerders nog veel meer kansen om van A naar B en verder te komen.”

De routeplanner voor containertransport
Routescanner is in 2021 ontstaan in Port of Rotterdam, heeft momenteel twintig mensen werkzaam en is marktleider als ‘oriëntatie- en planningstool voor containertransport’. Naast de grote deepsea operators delen zo goed als alle binnenvaart, spoor en shortsea operators in Europa hun commerciële vaar- en rijschema’s via Routescanner. Het platform heeft inmiddels meer dan 210 aangesloten partners. Dagelijks verwerkt het meer dan 830.000 schema’s en er zijn wereldwijd meer dan 4.500 terminals in het netwerk opgenomen. Het platform laat niet alleen de snelste containerroutes zien, maar ook de meest duurzame op basis van CO2-emissies, geaccrediteerd door de Global Logistics Emission Council.

Chantal Gouka, Managing Director Routescanner: “We zijn blij dat ook Port of Moerdijk onze ‘Direct Connections’ service heeft gelanceerd. Als initiatiefnemer van Routescanner geloof ik erin dat samenwerken aan een wereldwijd inzicht in transportroutes bijdraagt aan transparantie, duurzaamheid en efficiëntie van de logistieke sector. In het havenbedrijf van Moerdijk vonden we een partner die daar net zo over denkt.”