27 oktober 2021

Vastgoed

Oplevering Toren H maakt Aan de Waterkant compleet

Op dinsdag 26 oktober zijn de sleutels van de 78 koopappartementen van Toren H aan het Wilhelminakanaal door de projectleider van Alphons Coolen Bouw overgedragen aan een afvaardiging van de Vereniging van Eigenaren. De komende dagen wordt gestart met de eindoplevering en krijgen ook de bewoners hun sleutels overhandigd. Daarmee is het sluitstuk van ‘Aan de Waterkant’ echt af. Een mijlpaal die het nieuwe Tilburgse woongebied aan het water compleet maakt.

Markant ontwerp
Volgens Angelique Remijn van Triborgh Gebiedsontwikkeling geeft het ontwerp van Diederendirrix architecten de toren haar markante karakter: “Eén van de kenmerken van de gemetselde hoogbouw is de natuurlijke wisseling tussen gevels. De horizontale en verticale lijnen benadrukken de plaats en richting ten opzichte van het water en de stad.”

Duurzaam gebouwd
Toren H wordt gekoeld en verwarmd door een collectieve EQw-installatie. “Die bestaat uit lucht-water warmtepompen in combinatie met zogenaamde dry-coolers op het dak. Het systeem zorgt ook voor de verwarming van het warmtapwater in de woningen”, aldus Perry Hendriks, projectleider van Alphons Coolen Bouw. “Op het dak liggen zonnepanelen, de appartementen zijn optimaal geïsoleerd én hebben allemaal vloerverwarming. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen.”

Ongekend uitzicht
De zestig meter hoge en twintig lagen tellende woontoren H staat op de hoek van de Twentestraat met de Meierijbaan, op de overgang tussen de stad en het natuurgebied. Vanuit de hoger gelegen appartementen is het uitzicht ongekend mooi. Je kijkt over het havenpark, een wandelroute die begint bij de Piushaven en doorloopt tot aan de Meierijbrug over het Wilhelminakanaal. Daarachter is natuurgebied Moerenburg te zien. Met recht een aanwinst voor Tilburg!