14 juli 2023

Transport & Logistiek

Opening van Tussenstation Wouw op F58 met gerestaureerde locomotief

Gisteren vond een bijzondere gelegenheid plaats halverwege de populaire snelfietsroute F58. Onder grote belangstelling van omwonenden en enthousiaste toeschouwers heeft wethouder Vermeulen het Tussenstation Wouw feestelijk geopend. Dit rustpunt werd officieel geopend door de onthulling van een bankje en de plaatsing van een prachtig gerestaureerde locomotief.

Het Tussenstation Wouw verwijst niet alleen naar het voormalige treinstation van Wouw aan de Bergsebaan, maar dient ook als een aangename plek voor fietsers van de snelfietsroute om even te pauzeren. Tussenstation Wouw ligt halverwege de route tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. Op dit punt splitst de fietsroute zich straks in een noordtak richting de Roosendaalse binnenstad en een zuidtak richting de wijk Tolberg. Naast even op adem komen is het voor fietsers en inwoners de perfecte plek om treinen te spotten.

"Deze locatie is niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar ook mooi en uniek rustpunt voor de fietsers in onze regio”, deelde wethouder Vermeulen. Wethouder Hans Peter Verroen uit Bergen op Zoom deelde zijn enthousiasme over de samenwerking en deze bijzondere mijlpaal. Tijdens de plechtigheid had de Roosendaalse wethouder Vermeulen de eer om, samen met de wethouder uit Bergen op Zoom, het bankje te onthullen.

Ook werd hier gisteren een volledig gerestaureerde locomotief geplaatst met dank aan de inzet en het vakmanschap van het bedrijf Van der Veldt. Met de toevoeging van deze imposante locomotief is het Tussenstation Wouw een nóg aantrekkelijkere tussenstop geworden voor zowel fietsers als treinliefhebbers.

De snelfietsroute F58 is nog volop in ontwikkeling, maar de gemeente Roosendaal nodigt inwoners en fietsers in de regio van harte uit om alvast een kijkje te nemen bij het Tussenstation Wouw.