Partner

4 maart 2021

Nieuws

Opening Design Center Amsterdam als ontmoetings- en inspiratieplek voor de architect

De Houthavens Amsterdam, een gebied dat volop in ontwikkeling is en tegelijkertijd de rijke historie uitademt van de koloniale handelsvloot, is de nieuwe thuishaven van het Brabantse MBI en het Italiaanse Florim. Het gezamenlijke Design Center, dat gevestigd is een voormalig pakhuis aan de Van Diemenstraat, brengt alle denkbare mogelijkheden van Keramische bouwmaterialen in nieuwe stijl bij elkaar.

Keramiek als duurzaam bouwmateriaal is aan een mooie opmars bezig. Dat is niet verwonderlijk als u zich verdiept in de materiaal technische eigenschappen. Daarnaast zijn de esthetische mogelijkheden onbeperkt, zowel in de Horizontale (bestrating) toepassingen als in moderne verticale (Gevel) variaties. MBI heeft de markt voor (sier)bestrating met de ontwikkeling van keramische buitentegels voorgoed veranderd. Nu worden de mogelijkheden nog breder met de introductie van keramische gevelbekleding, waarvoor een samenwerking is aangegaan met het Italiaanse top bedrijf Florim.

Het is onmogelijk om bij een bezoek aan een architect/ontwerper of opdrachtgever de volledige keuze aan mooie, luxe designs te laten zien. Dat is één van de hoofdredenen dat MBI en Florim dit gezamenlijk Design Center hebben ontwikkeld. Amsterdam is een belangrijke hotspot als het gaat om vernieuwing in design en architectuur. Hiermee wordt de gelegenheid geboden aan de architect/opdrachtgever om op een steenworp afstand, of met Openbaar Vervoer, inspiratie en kennis op te komen doen. En voor wie van verder wegkomt is een bezoek aan onze mooie hoofdstad een leuke bijkomstigheid.

De keuze voor het HNK business center was snel gemaakt. De locatie is onderdeel van een duurzame en klimaat neutrale buurt. De strakke, creatieve kantooromgeving is een mooi contrast met de karakteristieke elementen van het voormalig pakhuis dat de naam draagt van “Koningin Emma”. Er zijn in-house faciliteiten aanwezig zoals flex-werkplekken, een brasserie en vergaderruimtes. Het HNK is hiermee ook een ideale ontmoetingsplek die gecombineerd kan worden met een bezoek aan het Design Center.

Naast advies over keramische sierbestrating en gevelbekleding kunt u hier uiteraard ook informatie inwinnen over de andere oplossingen die MBI te bieden heeft voor de buiten-leefomgeving. Het Design Center is gevestigd in het HNK gebouw aan de Van Diemenstraat 20-200. Een afspraak kunt u inplannen via de afsprakenplanner, kies daarbij voor de optie Bezoek MBI Design Center.

Over MBI

MBI is producent van hoogwaardige bestratings- en geveloplossingen voor publieke en private toepassing. Productontwikkeling vindt plaats vanuit de gedachte dat onze (openbare) ruimte bijdraagt aan bredere maatschappelijke doelen zoals comfort, veiligheid, duurzaamheid en gezondheid. Het speelveld is gericht op alle gebruiksgebieden van de buitenruimte; wonen, wegen, winkelen, werken en welzijn. Met 400 medewerkers verspreid over 4 productielocaties is MBI Nederlands grootste producent van ongewapende betonproducten en marktleider op het gebied van advisering en levering van keramische buitenbekleding.

Over Florim

Florim is een toonaangevende Italiaanse fabrikant die al méér dan 50 jaar keramische tegels produceert onder gerenommeerde merken als REX, CERIM, CASA DOLCE CASA, CEDIT, FLORIM STONE en FLOORGRES. Florim is gevestigd in de regio Modena, waar twee fabrieken met ca. 1.400 medewerkers gevelplaten produceren en nabehandelen. Florim is toegankelijk over de hele wereld met prachtige showrooms in steden als New York, Shanghai, Moskou en Londen. Sinds kort ook neergestreken in het MBI-Florim Design Center in Amsterdam.