Ga terug

3 april 2020

HRMNieuws

Onderzoek: hoe staat het met de vitaliteit van werkend Nederland tijdens corona? – door Schouten & Nelissen

Hoe is het nu met jou? En met je werknemers? Werk je thuis met de kinderen op de achtergrond? Of moet je nog elke dag naar je werkplek waar allerlei nieuwe (hygiëne)regels zijn ingevoerd? Alles is veranderd en weinig is op dit moment zeker. Wat doet dit met de vitaliteit en werkbeleving van werknemers: het energieniveau, de stresslevels en motivatie?

Schouten & Nelissen brengt het in kaart met de vitality@work check. Na invullen krijgt iedereen direct persoonlijke feedback met tips en een maand lang gratis online leren bij New Heroes.

Bij Schouten & Nelissen onderzoeken we doorlopend hoe het met werkend Nederland gaat. We weten dat in tijden van grote verandering mensen meer stress hebben en het werkgeluk kan verminderen. Daarom willen we vooral nu een vinger aan de pols houden. Met de vitality@work check brengen we niet alleen de energie, motivatie en veerkracht van werkend Nederland in kaart, maar ook de zorgen over werk, gezondheid en financiën. Thema’s als betrokkenheid bij de organisatie en leidinggeven op afstand komen ook aan bod.

Vitality@work check

Invullen van de vitality@work check duurt ongeveer 10 minuten. Iedereen mag deelnemen: medewerkers die nu ‘verplicht’ thuiswerken en medewerkers in de vitale beroepen die op dit moment (met of zonder gezondheidsklachten) hun werk moeten uitvoeren op werklocatie. Zo kunnen we ook verschillen in kaart brengen. Na het invullen de van check ontvangen deelnemers direct feedback over de eigen energie, motivatie, veerkracht en meer. Mét tips deze te verbeteren.

Doe je mee? Je vindt het onderzoek op www.werkentijdenscorona.nl.

Tips voor werkgevers en ondernemers

De uitslag van het onderzoek geeft straks niet alleen inzicht in de vitaliteit en het welzijn van werknemers. De resultaten en verschillen die we waarschijnlijk gaan zien (en zo niet, dan is dat ook een belangrijk gegeven), helpen werkgevers en ondernemers. Zij kunnen aan de hand van de trends hun beleid of gedrag aanpassen.

We geven bij de publicatie van de resultaten meteen tips: over thuiswerken in verschillende sociale situaties en over remote leiderschap. Of over het beleid en communicatie vanuit de werkgever en wat te doen met de financiële- baan- en gezondheidszorgen van medewerkers.

Onderzoekspanel

Het onderzoek loopt twee maanden en deelnemers die de vitality@work check hebben ingevuld kunnen zich aanmelden voor het onderzoekspanel. Deze deelnemers volgen we twee maanden lang om tendensen in kaart te brengen. We hopen op zeer korte termijn al de eerste resultaten te publiceren, dus blijf vooral de coronakrant lezen of volg Schouten & Nelissen op social media. Blijf fit, blijf vitaal!

Willen jij en je medewerkers meedoen met het onderzoek? Ga naar www.werkentijdenscorona.nl.

Dit artikel is geschreven door Marijke Simons, directeur Vitality@work bij Schouten & Nelissen.

Bron: https://www.coronakrant.nl/

Gerelateerd