12 december 2023

Innovatie & Duurzaamheid

NIO introduceert in 2024 nieuw servicemodel voor opladen en batterijwissels

NIO verlengt zijn gratis batterijwissel- en oplaadservice voor users in Nederland tot tenminste 31 maart 2024. Tot deze datum kunnen users kosteloos blijven genieten van de snelheid en het gemak van het groeiende NIO Power-netwerk. Daarna introduceert NIO een nieuwe service, die beter past bij de groei van het aantal users en de laadbehoeften die zij hebben.

In april 2024 lanceert NIO met NIO Power Charging een nieuw prijsmodel voor batterijwissel- en laaddiensten. In het nieuwe model geeft NIO de hoogste prioriteit aan transparantie, gemak en toegevoegde waarde. Vanaf april 2024 ontvangen users die gebruikmaken van Power Swap Stations minimaal twee keer per maand een batterijwisselcoupon, wat betekent dat ze enkel betalen voor het energieverschil. Loyale users ontvangen na 24 maanden zelfs vier coupons, waarbij ze in de tussentijd wel van de service gebruikgemaakt moeten hebben – met een onderbreking van maximaal twaalf maanden. Ongebruikte batterijwisselcoupons zijn uiteraard overdraagbaar op de volgende maand. Heeft een user alle coupons gebruikt, dan gelden extra servicekosten van € 10 per batterijwissel. Van tijd tot tijd gaat NIO bovendien aantrekkelijke promoties aanbieden, bijvoorbeeld tijdens vakantieseizoenen, om het wisselen aantrekkelijker te maken.

Prijsvoordeel wordt gedeeld met users
In Nederland, waar NIO Power Charging ook wordt aangeboden, worden de service fees afgestemd op die van Power Swapping met een tarief van € 0,44 per kWh. Eigenaren van EV’s van andere merken die gebruik willen maken van de Power Chargers van NIO, profiteren voor een tarief van € 0,51 per kWh van concurrerende prijzen en een stabiele snellaad-infrastructuur.

Doordat batterijen in Power Swap Stations langzaam, duurzaam en tijdens daluren worden opgeladen, kan NIO deze lagere kosten delen met zijn users. Om users vervolgens de keuze te geven en ze volledige transparantie te bieden, worden prijzen vooraf aan het wisselen of laden ook getoond in de auto en in de NIO-App.

“We bieden onze users graag op de snelste en meest slimme manier de mogelijkheid om nog eens drie maanden te profiteren van een gratis batterijwissel inclusief energie”, verklaart Ruben Keuter, General Manager van NIO Nederland. “Vanaf april zorgt ons nieuwe prijsmodel voor duidelijkheid en zekerheid als users gebruikmaken van onze betrouwbare, ultrasnelle energieoplossingen.”

Het alsmaar verder uitbreiden netwerk van NIO Power Swap Stations in Nederland omvat inmiddels acht locaties.

Voor meer informatie en afbeeldingen: www.nio.com/nl_NL/news

Over NIO:
NIO is opgericht op 25 november 2014 en is een mondiaal opererend bedrijf dat slimme en krachtige elektrische auto’s ontwerpt, ontwikkelt en bouwt. Onze missie is ‘To Shape a Joyful Lifestyle’ voor onze users door middel van doordacht design, geweldige services en geavanceerde technologie. NIO exploiteert R&D-centra en productiefaciliteiten in Shanghai, Hefei, Beijing, Nanjing, Shenzhen, Hangzhou, San Jose, München, Oxford, Berlijn, Budapest en Singapore, en heeft verkoop- en servicenetwerken opgezet in China, Noorwegen, Duitsland, Nederland, Zweden en Denemarken die producten en diensten leveren aan users in meer dan 300 steden over de hele wereld. NIO wil tegen 2025 users in meer dan 25 landen en regio’s over de hele wereld bedienen.

In 2015 won het NIO Formule E-team het eerste FIA Formule E rijderskampioenschap. In 2016 lanceerde NIO de EP9, één van ‘s werelds snelste elektrische voertuigen. In 2017 onthulde NIO zijn visiemodel, de EVE. Op 28 juni 2018 startte NIO in China met de levering van de ES8, een grote elektrische SUV met 7 zitplaatsen. Op 12 september 2018 ging NIO naar de beurs op de NYSE. Op 10 maart 2022 werd NIO genoteerd op de HKEX. Op 20 mei 2022 werd NIO succesvol genoteerd aan de SGX.

De line-up van NIO bestaat uit de elektrische ES8 SUV, de elektrische EC7 coupé-SUV, de elektrische middelgrote tot grote ES7 (of EL7) SUV, de elektrische ET7 sedan, de veelzijdige elektrische ES6 (of EL6) SUV, de geheel nieuwe elektrische EC6 coupé-SUV, de elektrische ET5 sedan en de elektrische ET5 Touring.

Voor meer informatie: www.nio.com/nl_NL/news