Ga terug

5 september 2018

Food (agri)

Nieuwe themamaand We Are Food van start: Herenboeren

Brabant is in 2018 Europese Regio van de Gastronomie en dat wordt gevierd met het themajaar We are Food. Elke maand zet We Are Food een innovatief (agri)ffood thema in de spotlights. In septembers staat het Brabantse initiatief Herenboeren in de spotlights. Zij organiseren een reeks We are Food-evenementen zodat iedereen uit de regio op een laagdrempelige, smaakvolle en leerzame manier kennis kan maken met de duurzame en innovatieve beweging die Herenboeren is.

**Herenboeren
**Herenboeren zijn ‘gewone mensen’ die weer grip willen op hun voedsel, en samen een duurzame, coöperatieve boerderij oprichten. Niet zijzelf maar een boer in dienst verzorgt het land, de dieren en produceert hun dagelijkse eten. Er zijn in Brabant alleen al vier plekken met serieuze Herenboerenenergie. Op landgoed Wilhelminapark in Boxtel ligt de eerste en tot nu toe enige draaiende Herenboerderij van Nederland. Op 30 augustus jl. bekrachtigden drie Brabantse Herenboereninitiatieven uit de regio’s Breda, Tilburg en Helmond hun samenwerking met Stichting Herenboeren Nederland. Ook in andere delen van het land onstaan nu Herenboeren initiatieven.

We Are Food 2018
De bijeenkomst in Boxtel markeerde ook het begin van de We Are Food-maand ‘Samen Voedsel Produceren’. Deze hele maand staat in het teken van Herenboeren. Tussen 1 en 30 september vinden er op tal van plaatsen in Brabant grote en kleine evenementen plaats die de bekendheid met de initiatieven moeten laten groeien. Voorbeelden hiervan zijn pop-up diners op bijzondere locaties, rondleidingen, picknicks en informatieavonden.

De evenementen staan allemaal vermeld op de website Herenboeren.nl

Kijk hier voor de regio BoxtelHelmondTilburg en Breda.

Gerelateerd