Partner

24 maart 2021

Nieuws

Nieuwe subsidieregeling voor het behouden en vinden van werk in sectoren

‘NL leert door’ introduceert een nieuwe subsidieregeling om ondersteuning te bieden bij het behouden van werk of het vinden van nieuw werk. Het betreft subsidie voor ontwikkeladvies, begeleiding naar ander werk, scholing en EVC-trajecten (Erkenning van Eerder Verworven Competenties), op maat voor specifieke sectoren. Deze nieuwe tijdelijke subsidieregeling heet NL leert door met de inzet van sectoraal maatwerk.

Voor wie?

De regeling heeft als doel om werkenden die hun baan dreigen te verliezen, via hun sector te ondersteunen in het behouden van werk of het vinden van ander werk. Ze is primair bedoeld voor zogenaamde overschotsectoren, maar kan ook worden aangevraagd door tekortsectoren die ondersteuning kunnen gebruiken bij het vinden van nieuw personeel. Een subsidieaanvraag kan worden ingediend door een samenwerkingsverband van sectoren, werkgeversorganisaties, werknemersorganisaties, O&O-fondsen en andere betrokkenen. Bij het samenwerkingsverband moeten zowel een werkgevers- als een werknemersorganisatie betrokken zijn. Qua bijdrage is er een onderscheid tussen subsidiebedragen voor en kleine sectoren (tussen €300.000 en €1.000.000) en grote sectoren (tussen €1.000.000 en €5.000.000). De deelnemende organisaties dienen zelf een deel te co-financieren.

Aanvraag indienen en meer info

Subsidieaanvragen kunnen tot en met 26 april 2021 (17.00 uur) worden ingediend via het loket van Uitvoering van Beleid. De activiteiten moeten binnen een periode van maximaal 12 maanden worden afgerond, gerekend vanaf de dag na de subsidieverlening.

Leerwerkloket Midden-Brabant, uitvoeringspartner van Midpoint Brabant, voert de regeling voor ontwikkel- en scholingsadviezen uit voor de gemeenten in de regio Midden-Brabant. Voor meer informatie kun je contact opnemen via telefoon 06-53588691 of mail middenbrabant@leerwerkloket.nl.

Alle info over de regeling vind je in dit handige overzicht.