23 september 2022

Food (agri)Innovatie & Duurzaamheid

Bart van Osch verlaat familiebedrijf Van Osch Uden na 30 jaar

Bart van Osch, directeur en mede-eigenaar, verlaat na 30 jaar het familiebedrijf

Bart van Osch, directeur en mede-eigenaar van stalinrichter Van Osch Uden verlaat na 30 jaar het 80 jaar oude familiebedrijf. Hij draagt zijn aandelen over aan zijn zus Lieke van den Heuvel-van Osch en zijn zwager Bas van den Heuvel. Bart van Osch nam zijn besluit na een weloverwogen proces waarbij hij zich de komende tijd gaat bezinnen op een nieuwe toekomst. De werkzaamheden van Bart van Osch worden overgenomen door een nieuw management.

Toekomst met nieuwe kansen en mogelijkheden
Bas van den Heuvel, de nieuwe algemeen directeur van Van Osch en Growfeeder, bedankt zijn zwager voor de afgelopen 30 jaar. “Bart is altijd het gezicht geweest van Van Osch en heeft als een echte ambassadeur voor onze organisatie gewerkt. Daar zijn we hem ontzettend dankbaar voor. We respecteren zijn wens om buiten de organisatie te kijken naar een nieuwe uitdaging. We zijn blij dat we binnen ons familiebedrijf tot een goede overeenstemming zijn gekomen. Met een aandelenoverdracht binnen ons familiebedrijf blijft ons bedrijf ook in de toekomst een echt familiebedrijf. We zien een mooie toekomst vol kansen en mogelijkheden”. De dagelijkse leiding zal worden ingevuld door een nieuw managementteam bestaande uit Eric Langens, Nicole Vogels, Lieke van den Heuvel-van Osch en Bas van den Heuvel. Eric wordt commercieel directeur terwijl Nicole verantwoordelijk wordt voor financiën en personeel. Bas gaat zich richten op engineering en productie en neemt samen met Lieke de algemene zaken op zich. Voor de klanten en toeleveranciers van Van Osch Uden verandert er niets.

Internationale speler stalinrichtingen
Van Osch Uden is, samen met zusterbedrijf Growfeeder, een internationale aanbieder van complete stalinrichtingen voor varkens. Growfeeder is sinds jaar en dag een belangrijke partner van Van Osch Uden. Growfeeder produceert rvs-producten voor met name stalinrichting zoals voerbakken, profielen en hokinrichting via een hoogwaardig productieproces. Growfeeder is onderdeel van het familiebedrijf en wordt op dit moment al dagelijks geleid door Bas van den Heuvel. Van Osch Uden en Growfeeder zijn nauw met elkaar verbonden. Het maakt dat de overname van aandelen binnen de familie een logische stap is. De gezamenlijke bedrijven zullen de focus blijven leggen op kwalitatief hoogwaardige en innovatieve varkensstalinrichting voor de internationale markt