17 oktober 2022

Lifestyle

Nieuw Bredaas lifestylemerk LVNG verovert Europa

 Begonnen op de hoek van de Wilhelminastraat en nog vóór lancering verhuisd naar een grotere locatie aan de Slingerweg. Klaar om Europa te veroveren! Vandaag lanceert LVNG, een nieuw duurzaam lifestyle merk uit Breda, haar Personal & Home Care producten. Eenheid in de geur van verzorgings- en schoonmaakproducten gecombineerd met een minimalistisch design.

Een verfrissend en modern nieuw merk, bedacht door twee jonge enthousiaste en gedreven dames, Roos Naalden en Yaron Toonen. Roos vertelt: “Afwassen, ontvetten en reinigen, het is een dagelijks terugkerend ritueel in de keuken. Zelf dacht ik regelmatig; waarom zitten deze schoonmaakmiddelen toch in zo’n lelijke fles? Daarnaast ben ik gewend aan lekkere geuren voor mijn personal care, dus waarom is dezelfde geur er niet voor in huis?!” Yaron vult Roos aan: “En zo is het idee ontstaan wat resulteerde in: LVNG! Eén geur voor al je Personal & Home Care producten gecombineerd met een minimalistisch design. Weg met de overprikkeling veroorzaakt door allerlei tegenstrijdige geuren. Door eenheid in geur creëer je een harmonieuze sfeer in huis.”

Collectie & geuren
De collectie bestaat momenteel uit een Kitchen Set (keukenreiniger, afwasmiddel en handzeep) en een Hand Set (handzeep en handcrème). Yaron licht toe: “We hebben onze hele collectie zelf met zorg samengesteld en ontwikkeld. Op dit moment bestaat de collectie uit twee geuren. Casablanca, een warme en zwoele geur met tonen van amber en cederhout. De andere geur, Stockholm, is een lichte, pure geur. Een frisse mix van citrus en muskustonen.” Voor de liefhebbers is de handzeep ook los verkrijgbaar in beiden geuren. LVNG-producten worden verkocht via de webshop (lvng.shop) en bij luxe lifestyle winkels in de regio, zoals LOYA in Breda en Bastiaansen Modestad in Bavel.

Goed voor mens en natuur
Naast de geur en het design van de collectie, is ook duurzaamheid een belangrijk kenmerk van LVNG. “Wat ons betreft kun je geen nieuw merk op de markt zetten als het niet volledig duurzaam is. Het kostte veel tijd en het was een heel proces om op deze manier de collectie samen te stellen. We zijn erg trots op het resultaat. De collectie is 100% vegan; vrij van microplastics, parabenen, kleurstoffen en harde chemicaliën en biologisch afbreekbaar. De flessen zijn gemaakt van suikerriet en volledig recyclebaar, binnenkort zijn er ook refills verkrijgbaar. En zelfs het plateau waar de set op staat is biodegradeerbaar en gemaakt van plantaardige grondstoffen; een mix van hennep met maiszetmeel. Bovendien worden alle producten volledig in Nederland geproduceerd”, aldus Roos.

Ambities
De ambities van LVNG zijn duidelijk. De dames zitten niet stil. Nu het merk en de collectie zijn gelanceerd ligt de focus vanzelfsprekend op de verkoop, maar ook op de verdere uitbreiding van producten in 2023. Yaron: “We zijn nu bezig met kaarsen en geurstokjes, die waarschijnlijk begin 2023 verkrijgbaar zijn. We verwachten dat er een drukke tijd aan komt met de feestdagen in zicht. Onze sets zijn perfect om cadeau te geven, of te krijgen natuurlijk!” De dames zijn achter de schermen druk bezig met het verzenden van de reeds bestelde pakketten. Veel bedrijven hebben al relatiegeschenken en kerstpakketten voor het einde van het jaar besteld.

Over LVNG
LVNG is een nieuw Nederlands merk voor Personal & Home Care producten. De basis voor het merk is eenheid in geur voor je persoonlijke verzorgingsproducten én in huis. Daarnaast heeft het merk een sterk herkenbaar minimalistisch design. Alle producten van LVNG zijn duurzaam geproduceerd in Nederland en vrij van microplastics, parabenen en harde chemicaliën.