Netwerkfestival voor vrouwelijke ondernemers en studenten over digitalisering

Afbeelding

Op dinsdag 29 oktober organiseert Digiwerkplaats MKB West-Brabant een ‘Netwerkfestival voor vrouwelijk ondernemerschap’. Een inspirerend netwerk- en kennisevent voor vrouwelijke ondernemers in Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom. Ook studenten die al met ondernemen bezig zijn of daarover nadenken zijn welkom. Het thema deze middag is ‘online personal branding’. Dus hoe profileer je jezelf en je bedrijf optimaal. Daarnaast zijn er workshops en een ontmoetingsplein met thema’s als online marketing, social media en cybersecurity. Dagvoorzitter is Marlies van Lier en gastspreker is Kionka Malinka, eigenaresse van Crusio Thee en Ijs.

Een gevarieerd programma met kennissessies en ontmoetingsmogelijkheden Het gratis toegankelijk evenement biedt een afwisselend programma waarin bezoekers de kans krijgen andere vrouwelijke (student)ondernemers te ontmoeten. Het start met een plenaire opening door dagvoorzitter Marlies van Lier. Zij introduceert onderneemster Kiona Malinka van Crusio Thee en Ijs. Die houdt een inspirerend verhaal ‘Voor theeblaadjes de hele wereld rond’. Hoe heeft zij haar merk uitgebouwd? Hoe heeft zij zich weten te positioneren als vrouwelijk onderneemster? Waar liep zij tegenaan en wat kunnen anderen hiervan leren?

Hierna is het mogelijk deel te nemen aan een workshops georganiseerd door Avans, BUas en Curio op het gebied van online branding en digitalisering. Verder is een bezoek aan het ontmoetingsplein mogelijk. Daar krijgt de bezoeker advies op maat. Ondernemers die een digitaliseringsvraagstuk willen inbrengen om op te laten lossen kunnen daarvoor in gesprek met medewerkers van de Digiwerkplaats. De Business Club van Gebouw-T en De Maagd is ook aanwezig. En er is een lezing van de Rabobank over vrouwelijk ondernemerschap.

Onbeschrijfbare gevoelens en gedachten in muziek verwerken Opkomend talent Berber staat garant voor de muzikale afsluiting van het event. Zij is een creatieve duizendpoot waarvan singer-songwriter haar grootste bezigheid is, om naar eigen zeggen ‘onbeschrijfbare gevoelens en gedachten, heel mooi in muziek te kunnen verwerken’. Als muzikant is zij ook ondernemer en haar eigen brand.

Aangezien de Digiwerkplaats een project is waar de samenwerking tussen onderwijs en ondernemers centraal staat, wordt een deel van het programma ook door studenten ingevuld en begeleid. Zo zijn de hapjes bereid door Curio-leerlingen van de internationale schakelklas in Bergen op Zoom. Voor de organisatie van het netwerkfestival werkt de Digiwerkplaats samen met verschillende studenten, maar ook met onderneemster Annechien Broekmeijer van Aurore. Zo wordt er voor gezorgd dat beiden perspectieven op vrouwelijk ondernemerschap en online branding terugkomen in het programma.

Digiwerkplaats MKB West-Brabant helpt ondernemers met concrete digitaliseringsvraagstukken Het mkb is met ruim 17.500 bedrijven de motor achter de West-Brabantse economie. Deze bedrijven vinden het vaak lastig mee te komen met digitale ontwikkelingen. In de coronatijd is de impact daarvan nog duidelijker geworden. In de Digiwerkplaats gaan studenten van de West-Brabantse onderwijsinstellingen Avans, BUas en Curio samen met regionale ondernemers aan de slag.

Bij de Digiwerkplaats MKB kunnen ondernemers kosteloos terecht voor advies, een concreet product, praktische ondersteuning en training. Ze krijgen hulp van mbo- en hbo-studenten, onder begeleiding van docenten en experts. Onze professionals in opleiding helpen met vraagstukken op het gebied van online marketing & sales, cybersecurity, een digitale bedrijfsvoering en data & AI.