Partner

25 september 2023

Zorg en Welzijn

Met een uitgeruste, frisse blik door het leven

Natuurlijk mooi met injectables bij DokterEs

Ouder worden hoort bij het leven. Liefst behouden we daarbij onze jeugdige uitstraling en onze uitgeruste en frisse blik. Een gezonde, sportieve levensstijl zal daarbij helpen, maar soms heb je net dat beetje extra nodig. Dan kan een esthetische behandeling een mooie impuls geven.

Dat is precies het specialisme van Dokter Esther de Vries, cosmetisch arts KNMG met een passie voor het bereiken van uitsluitend natuurlijke resultaten met botox en fillers. Haar kliniek, DokterEs, is gevestigd in een prachtig monumentaal pand binnen Agua Skin Institute, aan het Wilhelminaplein in Eindhoven.

Wat maakt het vak van cosmetisch arts mooi?
Als cosmetisch arts zie ik dat mensen weer gaan stralen. Je helpt mensen er goed uit te zien en dat geeft zelfvertrouwen terug. Mensen worden blij als ze er goed uitzien en gaan dan vrolijker door het leven. Een esthetische behandeling kan wat zelfliefde teruggeven wanneer je onzeker bent geworden over je uiterlijk door het verouderingsproces. Het leven wordt soms een klein beetje mooier als je in de spiegel kijkt en je er weer uit ziet zoals je je voelt

U leidt ook cosmetisch artsen op?
Ja, dat klopt. Ik werk met producten van Galderma, een van de meest gerenommeerde farmaceutische bedrijven dat gespecialiseerd is in injectables (botox, skinboosters, hyaluronzuur fillers en collageen stimulatie). Voor Galderma leid ik collega artsen op om de cosmetische behandelingen veilig en effectief toe te passen voor de mooiste natuurlijke resultaten.

Wat bedoelt u met natuurlijke resultaten?
Ik vind het belangrijk dat de natuurlijke grenzen van schoonheid en de eigenheid van het gezicht altijd worden gerespecteerd en waar nodig geaccentueerd. Hierdoor ontstaat er een uitgeruste frisse blik, maar blijft ook het eigen karakter van het gezicht en de mimiek behouden. En uiteraard, altijd passend bij de leeftijd.

Hoe reageren uw cliënten op het resultaat van een esthetische behandeling?
Wat vaak gebeurt is dat mensen uit de omgeving zien dat iemand er goed uitziet, maar niet precies zien waardoor dat komt. Het resultaat ontwikkelt zich heel subtiel gedurende het behandeltraject, zelfs vriendinnen merken het niet direct op. Cliënten krijgen complimentjes dat ze er stralend uitzien. Dat is de kracht van een natuurlijke aanpak.

Is het ook mogelijk om preventief te behandelen?
Ja dat is zeker mogelijk. Ik zie in mijn vakgebied een shift ontstaan waarbij de focus meer en meer komt te liggen op behoud van een goede en stevige huid. Ik richt me daarom steeds meer op huidverbetering en huidversteviging, in plaats van vulling. Ik werk hiervoor met Sculptra, een veilige biostimulator die onderhuids geïnjecteerd wordt en de aanmaak van eigen en nieuw collageen stimuleert. Dit vertraagt het verouderingsproces en geeft een prachtig geleidelijk en natuurlijk resultaat. Het is daarnaast prachtig te combineren met Restylane Skinboosters. Deze vult het tekort aan hyaluronzuur in de huid aan en zorgt voor een mooie glow. Deze behandelingen zijn zeer geschikt vanaf een leeftijd van 30 jaar.

Je hoort ook wel kritische geluiden over cosmetische ingrepen. We kennen allemaal wel iemand uit onze omgeving of een beroemdheid waarbij het gezicht totaal veranderd is na een cosmetische ingreep. De mimiek en eigenheid van het gezicht is verdwenen en een mooie natuurlijk uitstraling is ver te zoeken. Het kan echt anders. Mijn behandelingen kenmerken

zich door de natuurlijke grenzen van de individuele schoonheid te bewaken en te respecteren. Ik garandeer dan ook ten alle tijden een natuurlijk resultaat.

Ook werk ik uitsluitend met A-merken die al vele jaren op de markt zijn en hun veiligheid wetenschappelijk en in de praktijk hebben bewezen. Er zijn al miljoenen veilige behandelingen met deze producten uitgevoerd (Azzalure, Alluzience, Restylane en Sculptra). De producten waarmee ik werk worden door het lichaam zelf weer opgelost en afgebroken. Het is een natuurlijk proces.

Zijn mensen niet bang dat ze ‘verslaafd’ raken aan de behandelingen en steeds verder willen gaan?

Die vraag wordt inderdaad wel eens gesteld. Sommige mensen zijn bang dat ze doorslaan en dat ze niet meer kunnen stoppen met behandelingen. Toch maak ik dat nagenoeg nooit mee. De mensen die ik behandel zijn tevreden zodra ze zichzelf weer herkennen in de spiegel. Er is een natuurlijke stop.

Hoe gaat u te werk?
De reden om een cosmetisch arts te bezoeken is voor iedereen anders. Een persoonlijke benadering waarbij de tijd en de rust genomen wordt om samen uit te zoeken wat voor jou belangrijk is staat centraal. Ik streef altijd naar het beste resultaat en mijn benadering is persoonlijk en ongedwongen. We gaan samen op zoek naar een behandelplan dat past bij jou als persoon. Er is altijd oog voor het totaal plaatje om de balans weer terug te brengen in het gezicht waarbij het verouderingsproces wordt geoptimaliseerd. Veel mensen zitten nog met vragen en twijfels als het over behandelingen met injectables gaat. Openheid is belangrijk en bij mij krijg je altijd eerlijk antwoord op alle vragen, zodat iedereen een weloverwogen besluit kan maken. Daarnaast garandeer ik ten alle tijden een natuurlijk resultaat.

Informatie Ga voor meer informatie naar www.dokteres.com.

De kliniek DokterEs bevindt zich in het prachtige pand van Agua Skin Institute op Wilhelminaplein 17 in Eindhoven.