Partner

14 september 2023

Innovatie & Duurzaamheid

Meer openbare laadpalen in Eindhoven: denk mee over nieuwe voorgestelde locaties

Steeds meer Eindhovenaren rijden elektrisch, maar niet iedereen heeft een eigen oprit waar een laadpaal kan staan. Daarom breidt gemeente Eindhoven de komende jaren het netwerk van openbare laadpalen uit. De gemeente heeft nieuwe mogelijke laadlocaties geselecteerd. Inwoners kunnen nu via een online kaart reageren op deze laadlocaties.

Reageren op de kaart
Op de kaart staan bestaande laadpalen en nieuwe voorgestelde laadpalen. Inwoners kunnen online tot en met 27 september reageren op de voorgestelde locaties via www.eindhoven.nl/laadpalen. Daarna beoordeelt de gemeente of locaties op basis van de reacties aangepast worden. Vervolgens wordt de kaart definitief gemaakt en wordt het verkeersbesluit voorbereid en gepubliceerd.

Een gezonde stad
Eindhoven wil een gezonde stad zijn met schone lucht, meer groen en minder uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen. Zo wordt de stad nog prettiger om in te leven. Dit gebeurt bijvoorbeeld door gezonde en schone vormen van mobiliteit beschikbaar te maken en het gebruik hiervan te stimuleren. Elektrisch rijden is één van die vormen. Het aandeel elektrische auto’s neemt steeds sneller toe. Met de kaart zoekt de gemeente daarom nu al naar locaties waar toekomstige laadpalen geplaatst kunnen worden.

Laden op openbare parkeerplaats
Het opladen van uw auto is alleen toegestaan bij een openbare parkeerplaats met laadpaal of op eigen terrein/oprit. Het is niet toegestaan om een auto op een openbare parkeerplaats op te laden vanuit de elektrische aansluiting van de eigen woning.

Een openbare laadpaal heeft twee laadpunten. Dit betekent dat er twee elektrische auto’s tegelijk kunnen opladen. Wanneer een laadpaal wordt geplaatst, worden er daarom twee parkeervakken aangewezen voor het opladen van elektrische auto’s. Zolang er op een mogelijke locatie nog geen laadpaal geplaatst is, blijven de parkeerplaatsen voor iedereen beschikbaar.

Meer informatie over openbare laadpalen is te vinden op www.eindhoven.nl/laadpalen.