12 april 2022

Transport & Logistiek

Liberation Route, in het spoor van Market Garden

Sinds kort zijn er op de Liberation Route Europa ‘Vectors of Memory’ geplaatst. Zo ook in Keent. Deze vectors wijzen niet alleen de weg van de Liberation route. De route vertelt ook over belangrijke gebeurtenissen tijdens de bevrijding van 77 jaar geleden. Op woensdag 13 april om 15.30 uur besteedt burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans aandacht aan de ‘Vector of Memory’. Uw redactie is van harte welkom. De locatie is nabij de kruising Maasdijk en Keentseweg. Hier bevindt zich ook het monument het ‘vergeten vliegveld bij Keent’.

De Libertion Route Europe

De Liberation Route Europa is een culturele wandelroute van 10.000 kilometer die door 10 Europese landen gaat. Het is een internationale route die loopt tussen Londen en Berlijn. De route komt langs musea, monumenten, begraafplaatsen en andere plekken. Dat is dezelfde route die de geallieerden aflegde om ons te bevrijden. Zo loopt de route ook langs Keent. Hier lag in de oorlogsjaren een vliegveld. De Liberation Route Europa is te herkennen aan de ‘Vectors of Memory’.

Bevrijdingsdag in Oss

Op 5 mei vieren we de vrijheid. Juist nu! Dit jaar wordt de 5 mei-lezing vanuit theater de Lievekamp uitgezonden door de NOS op NPO 1 en op Omroep Brabant. In de middag worden op allerlei plekken in de gemeente activiteiten georganiseerd. Er zijn Vrijheidsmaaltijden en is er een programma met dans, muziek lezingen en sport- en spelactiviteiten. Meer informatie over het middagprogramma vindt u op www.datisoss.nl.