Partner

11 maart 2021

NieuwsTech, Ict & Smart

Leren met een WOW factor: dat doe je bij Playing for Success

Playing for Success Eindhoven en CTOUCH geven kinderen ‘een steuntje in de rug’ en hoe!

Al enkele jaren is CTOUCH maatschappelijk partner van Playing for Success Eindhoven en deze samenwerking is onlangs verlengd tot eind 2021! Beide organisaties zijn er superblij mee en erg trots op!

Meer over Playing for Success Eindhoven

De stichting Playing for Success zet zich in voor een uniek concept waarbij ontwikkelingskansen van jongeren worden vergroot. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar die een “steuntje in de rug” kunnen gebruiken. Speelsgewijs en via oplossingsgerichte methodes groeit het zelfvertrouwen en de (leer)motivatie. Kinderen leren hun mening te uiten en halen zo meer plezier uit onderlinge samenwerkingen. Ze merken amper dat “ze aan het leren zijn”. Alle activiteiten zijn even spectaculair en bevatten een dosis uitdaging. Alles is ter aanvulling op wat de school kan bieden om zo het leerproces die WOW factor mee te geven.

Digitaal en speelsgewijs leren is een voltreffer voor Playing for Success

Je leest het al, bij deze stichting is er nooit een gebrek aan creativiteit. Dat blijkt ook wel uit hoe alle bijeenkomsten worden georganiseerd in het Parktheater en het Philips Stadion in Eindhoven. Iedere dag komt er een CTOUCH touchscreen aan te pas en worden de sessies ingestoken met het idee van een theatervoorstelling of het verloop van een voetbalwedstrijd. En dat blijkt een voltreffer te zijn!

Thema’s van de dag worden aangekondigd op het CTOUCH scherm om de kinderen op te warmen voor al het leuks wat er komen gaat. Om de activiteiten toe te lichten worden er soms filmpjes getoond. Beeld spreekt tenslotte erg aan en de kinderen staan vervolgens te springen om aan de slag te kunnen. Bij andere activiteiten worden de kinderen even ondergedompeld in de wereld van fotografie. Trots worden er favoriete foto’s uitgekozen en gepresenteerd op het scherm. Playing for Success weet verder ook wel raad met quizzen op z’n CTOUCH’ wat zorgt voor een leuke dynamiek en interactie. En dankzij lessen als ‘mediawijsheid’ weten de kinderen zich nog beter staande houden binnen de digitale samenleving. Digitaliseren kun je tenslotte leren en dat wordt bij Playing for Success zelfs mede mogelijk gemaakt door een van onze leveranciers.

Playing for Success Eindhoven voelt zich dus als een vis in het water als het gaat om interactief lesgeven en leren met een leuke twist. “Elke dag hebben we veel plezier van ons CTOUCH scherm en zouden eigenlijk niet zonder kunnen! Wat is dit een fijn touchscreen, dankjulliewel!” laat Centrumdocent, Anika Gordon-Dirven ons weten. Ook CTOUCH is erg blij met de verlenging van de samenwerking. Bernard Gosselink, COO CTOUCH zegt hierover: “Leren met een WOW factor. Dan ben je bij Playing for Success Eindhoven en CTOUCH aan het goede adres. We zijn meer dan trots om partner te mogen zijn van deze mooie organisatie waarbij kinderen creatief leren samenwerken en zelfvertrouwen een boost krijgt. We dragen daar graag aan bij met onze touchscreens en wensen iedereen veel leerplezier!”