8 maart 2023

Training & OpleidingZorg en Welzijn

‘Jong in Waalwijk’; samen aan de slag voor onze jeugd

Samen met onze maatschappelijke partners en het onderwijs is de gemeente Waalwijk hard aan het werk om alle kinderen en jongeren in Waalwijk gezond, veilig en prettig te laten ontwikkelen en opgroeien. Dat doen we samen vanuit het programma ‘Jong in Waalwijk’, waarin tal van activiteiten en projecten zijn opgenomen. Zo ook het project ‘Check It Out’, waarmee alle scholen uit het voortgezet onderwijs in Waalwijk aan de slag gaan.

Check It Out richt zich op het maken van je eigen keuzes als het gaat over verleidingen, zoals alcohol, roken en drugs. Met een interactieve theatervoorstelling worden jongeren uitgedaagd om hierover na te denken, zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken om wel of niet op verleidingen in te gaan. Naast de theatervoorstelling is er een training voor docenten en een thema-avond voor ouders. De eerste thema-avond wordt georganiseerd door MET Praktijkonderwijs Waalwijk. Deze vindt plaats op dinsdag 14 maart aanstaande. Hierna zullen ook de andere scholen volgen.
Check It Out wordt georganiseerd door de GGD samen met scholen, Helder Theater, Novadic Kentron, Stichting Jongerenwerk Waalwijk, HALT en de gemeente Waalwijk.