Partner

17 november 2022

Vastgoed

Janssen de Jong Groep richt creatieve, duurzame conceptontwikkelaar Revolve Development op

Meer dan ooit is circulair en duurzaam gebruik van grondstoffen en materialen actueel. Gebouwen en gebieden moeten én kunnen anders ontwikkeld worden. Niet pas in 2050 of 2030, maar nu. Janssen de Jong Groep wil koploper zijn op het gebied van circulariteit en richt daartoe ‘Revolve Development’ op. Revolve Development is een ontwikkelbedrijf dat zich hier als start-up volledig op gaat toeleggen. Het is daarmee de eerste ontwikkelaar van Nederland met deze focus en illustreert de leidende positie van Janssen de Jong Groep. 

Ivo van der Mark, CEO van Janssen de Jong Groep: “Wij hechten veel waarde aan ondernemerschap en stimuleren dit ook binnen onze dochterondernemingen. Het initiatief van Alma en Tom is een mooi voorbeeld hiervan. Revolve Development is een start-up met veel onderscheidend vermogen en we kijken dan ook uit naar de samenwerking met de markt om invulling te geven aan de 0% CO2 ambitie.”

100% geluk en 0% CO₂
"Met de ambitie gebouwen en gebieden te ontwikkelen die zowel CO₂-neutraal als circulair zijn, kom je er niet. Juist gebruikers en omwonenden zijn van grote toegevoegde waarde bij gebouw- en gebiedsontwikkeling. Nog te vaak staan technische ontwikkelingen op zichzelf, waarmee comfort en kwaliteit afneemt", vertelt Alma Krug, initiatiefnemer van Revolve Development.

Mede-initiatiefnemer Tom van der Horst vult aan: “Daarom ontwikkelt Revolve Development vanuit het design thinking principe, waarmee eindgebruikers vroegtijdig meedenken én meebeslissen voor een optimaal eindresultaat. Ons doel is 100% geluk en 0% CO₂.”

Portfolio Revolve Development
Revolve Development is een ontwikkelaar die zowel risicodragend als gedelegeerd aan de slag gaat. Als 100% dochter van Janssen de Jong Groep kan Revolve Development rekenen op alle expertises in huis. Zo is zusteronderneming New Horizon volledig toegespitst op het complementaire ‘urban mining’. De positie als start-up biedt Revolve Development de ruimte om tot de beoogde vernieuwing te komen. Het bedrijf ontwikkelt momenteel samen met Janssen de Jong Projectontwikkeling zonnepark Lungendonk, de modulaire houtbouwwoningen OAK in Eindhoven en een Flexwoningproject in Breda. Ook wordt er gewerkt aan een CLT-appartementencomplex in Pijnacker en aan de innovatieve wijk Brainport Smart District in Helmond.