Partner

2 juni 2022

NieuwsRetail & Marketing

Janssen de Jong Groep neemt Beheer & Onderhoud ERA Contour over

's-Hertogenbosch - Janssen de Jong Groep neemt per 1 juni a.s. het onderdeel Beheer & Onderhoud over van TBI-onderneming ERA Contour te Barendrecht. De organisatie versterkt hiermee de positie van haar dochteronderneming Janssen de Jong OnderhoudPlus als landelijk opererende onderhoudspartner.

Janssen de Jong OnderhoudPlus biedt een totaalpakket voor toekomstbestendig vastgoed. Het bedrijf heeft vestigingen in Venlo, Son & Breugel, Hengelo, Hardenberg en Vlaardingen en per 1 juni 2022 dus ook in Barendrecht. Ivo van der Mark, CEO van Janssen de Jong Groep: “Deze overname past volledig bij onze groeiambities en verstevigt onze strategische focus op onderhoud.” Louis Camps, algemeen directeur Cluster Wonen van Janssen de Jong Groep vult aan: “Bovendien sluiten zowel de werkzaamheden als – ook zeker niet onbelangrijk - de no-nonsense bedrijfscultuur naadloos aan bij onze organisatie.” Alle medewerkers van het onderdeel Beheer & Onderhoud van ERA Contour komen in dienst van Janssen de Jong OnderhoudPlus. Klanten en relaties behouden dus hun vaste aanspreekpunt en zien dezelfde vertrouwde gezichten.

De overgenomen werkzaamheden bestaan uit: vraaggestuurde en (niet-) planmatige onderhoudswerkzaamheden, 24/7 serviceverzoeken, keuken-, badkamer- en toiletrenovaties en mutatieonderhoud.

Logische stap

Bij ERA Contour ligt de focus op het bouwen, ontwikkelen en renoveren van woningen. Beheer & Onderhoud vormde een klein onderdeel van het concern. Overname van dit onderdeel door Janssen de Jong Groep is dan ook een logische stap. Jeroen Heijdra, directeur ERA Contour, zegt hierover: “De overname geeft ons de mogelijkheid om de ambitieuze doelstellingen van ERA Contour op het gebied van ontwikkeling, bouw en groot onderhoud van woningbouwprojecten verder te laten groeien. Om de stijgende stroom aan klanten en projecten hierop te kunnen bedienen, is focus en volledige inzet van de organisatie nodig. Tegelijkertijd gunnen we onze mensen op het kantoor in Barendrecht de aandacht die zij verdienen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een bedrijf dat wel de focus heeft op het dagelijks onderhoud van woningen. In Janssen de Jong OnderhoudPlus hebben we een goede match gevonden. Ik ben ervan overtuigd dat onze mensen en klanten daar in goede handen zijn en de vestiging Barendrecht een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Scholing loont

Zowel Louis als Jeroen volgen een studie aan Nyenrode Business Universiteit waarbij de strategische focus van beide bedrijven ter sprake kwam. Beide heren zagen een mooie kans voor deze overname.