Partner

20 oktober 2020

Vastgoed

IVO VAN DER MARK: “DOELEN STELLEN VIND IK ESSENTIEEL

NIEUWE CEO JANSSEN DE JONG GROEP STREEFT NAAR MAXIMALE KLANTTEVREDENHEID

Aan ambitie ontbrak het hem nooit maar vooral de combinatie met ‘doelen stellen’ kenmerkt Ivo van der Mark. Het doel om vóór zijn 40e levensjaar bestuursvoorzitter te worden is inmiddels gerealiseerd: per 1 januari staat hij aan het roer van Janssen de Jong Groep uit Son en Breugel. Zijn voorganger Hans Smits aan wie hij in de afgelopen 7 jaar een uiterst ervaren leermeester had, gaf hem de kans om een van de jongste CEO’s in de bouwbranche te worden.

Campus Werkspoor in Utrecht wordt uitgebreid met HoutWerk, een modern en eigentijds gebouw, volledig opgebouwd uit hout.Woody Building Concepts neemt de bouw voor haar rekening in opdracht van ontwikkelaar Lingotto.

Natuurlijk komt de corona-crisis aan bod zodra we aan tafel zitten en uiteraard kwam die ook voor de kersverse bestuursvoorzitter als een onplezierige verrassing. Maar vrijwel direct constateerde hij dat er binnen de organisatie volop loyaliteit en flexibiliteit bestaat. “In alle lagen van het bedrijf zag ik volop betrokkenheid om ook onder deze bijzondere omstandigheden maximaal te presteren. Ook bleek al snel dat de overheid er alles aan deed om onze branche te steunen met zoveel mogelijk tolerantie binnen de limieten die van kracht waren. Voor mij betekent deze crisis vooral een extra uitdaging en die ga ik niet uit de weg.”

Toen corona begon zag ik volop loyaliteit en flexibiliteit bij onze mensen

Aimabel

Met een omzet van 353 miljoen uit 32 bedrijven met circa 1000 medewerkers die opereren in zowel Nederland, de Cariben en Afrika heeft Van der Mark een flinke kluif op zijn bord. Voorganger Smits, per 1 juli in de Raad van Commissarissen en tevens aandeelhouder, realiseerde een gezonde balans over 2019 met winstgroei ten opzichte van het jaar daarvoor. “We hebben een uitstekende orderportefeuille in Nederland en zijn goed ingespeeld op de veranderingen in de markt, zoals circulair bouwen. De problematiek rondom stikstof en PFAS is door de bijgestelde normen weer beheersbaar. Onze bedrijven voldoen op vakgebied aan de hoogste eisen. Mijn focus ligt op maximale klanttevredenheid en om dat te bereiken moet je werken als één team waar iedereen zijn of haar kwaliteiten optimaal kan benutten.” Voor de aimabele Van der Mark betekent dit dat hij niet in een ivoren toren zit maar juist het open overleg met zijn mensen hanteert als tool om tot maximale prestaties te komen. “Als bestuursvoorzitter ben je geen ‘allesweter’ maar veel meer een coach die het beste uit zijn team wilt halen. Wat dat betreft zie ik overeenkomsten met de voetbalsport”. Dan, lachend: “ja, als Rotterdammer ben ik fan van Feyenoord waar Advocaat liet zien wat ik bedoel. Maar het geldt nèt zo goed voor een grote onderneming als de onze: het is mensenwerk en het succes hangt daar vanaf. Klanttevredenheid bereik je alleen met samenwerking en daarvoor gelden bepaalde kernwaarden binnen Janssen de Jong Groep. Onze slogan is dan ook: ‘Wij doen zaken met Lef door Samen Oplossingsgericht uitdagingen aan te gaan’. Ik ben ervan overtuigd dat je dan succesvol voorop blijft lopen.

Een mooi voorbeeld van circulair bouwen is Woody Building Concepts

Persoonlijk heb ik ook altijd de overtuiging gehad dat succes en geluk voor een groot deel in je eigen handen ligt. Dat je jezelf geen plafonds moet opleggen. Een van mijn belangrijkste levensmotto’s is daarom: als je echt wilt, kun je de wereld veranderen, mits je het sámen doet.

Woody Building Concepts

Circulair bouwen is steeds belangrijker binnen Janssen de Jong Groep. Een mooi voorbeeld hiervan is Woody Building Concepts. Zij ontwerpen, ontwikkelen en bouwen innovatieve, toekomstbewuste gebouwen met hout als materiaal, waarin het gezond en aangenaam werken is. Ivo van der Mark is enthousiast: “de mogelijkheden zijn enorm, zowel qua volume, architectuur als toepassing. Maar het belangrijkste is de circulariteit in combinatie met gezondheid en betaalbaarheid. Op de website laten we dat allemaal zien en het is écht indrukwekkend en verrassend wat er allemaal mogelijk is!

Team DutchSail

Als zeiler en kitesurfer is het niet verwonderlijk dat Van der Mark met Janssen de Jong Groep als sponsor in zee is gegaan met Team DutchSail voor deelname aan de Youth America’s Cup 2021. Deze oceaan race voor jonge zeilers/zeilsters zou 8 maart 2021 van start gaan in Auckland, Nieuw-Zeeland. Echter, nauwelijks twee dagen na ons gesprek waarin Ivo van der Mark vol enthousiasme vertelde over dit sponsor project, werd door de organisatie bekend gemaakt dat de race is gecanceld op last van de Nieuw-Zeelandse overheid. Desalniettemin is de gloednieuwe foil zeilboot 3 september officieel te water gelaten in Muiden en bij het ter perse gaan van deze editie wordt in overleg met Team DutchSail – Janssen de Jong aan alternatieven gewerkt om de boot en haar bemanning in te zetten bij andere evenementen.

Zaken doen met lef door samen oplossingsgericht uitdagingen aan te gaan

In Maaswaard Venlo ontwikkelen Camelot Vastgoed Nederland en Janssen de Jong Projectontwikkeling een circulair woongebouw met 95 appartementen en 5 stadswoningen. Het woongebouw wordt tegen het stadskantoor aan gebouwd. Het plan wordt een circulaire evenknie van dit C2C overheidsgebouw, maar dan op het niveau van wonen: comfortabel, gezond, ambitieus en van een aparte klasse.

Gerelateerd