11 mei 2023

Food (agri)blog

Inwoners Brabant bestellen het liefst pizza en sushi

Maaltijdboxen minder populair in Brabant

Zuid-Hollanders zijn het meest lui als het gaat om het bereiden van een maaltijd. De inwoners van die provincie bestellen gemiddeld gezien de meeste kant en klare gerechten aan de deur. Dit komt naar voren uit interne data van TrustDeals.

Het couponplatform deed onderzoek naar het online bestellen van eten door Nederlanders. Na Zuid-Holland worden naar verhouding de meeste maaltijden bezorgd in Noord-Holland en Flevoland. In Zeeland en Drenthe lijken de meeste keukenprinsen en -prinsessen te wonen, hier ligt het 'bestel gemiddelde' namelijk het laagst.

Van pizza tot sushi
Het favoriete gerecht van Nederlanders als het gaat om bestellen? Dat is met afstand pizza. Alleen in de provincies Zuid-Holland en Limburg wint sushi het net van de pizza’s als het gaat om thuisbezorgde maaltijden. Na pizza volgt sushi als favoriet, gevolgd door poké bowls op plek drie. Alleen in Drenthe is Chinees eten populairder dan poké bowls.

Piekmomenten
Als het gaat om het laten bezorgen van een maaltijd, dan zoekt Nederland steevast om 17.00 uur. In iedere provincie is op deze tijd een dagelijkse piek te zien in het aantal zoekopdrachten. Ook 's nachts is voor veel Nederlanders hét moment om de honger te stillen. Van donderdag tot en met zondag zijn er opvallende piekmomenten te zien tussen één en twee uur in de nacht.

Geen inspiratie
Niet alleen laten we kant en klare maaltijden aan de deur komen. Ook de maaltijdboxen met daarin alle ingrediënten voor gerechten zijn populairder dan ooit. In Noord-Holland worden gemiddeld de meeste maaltijdboxen per inwoner bezorgd. Hierna volgen Groningen en Utrecht. In Zeeland en Friesland wonen de meeste mensen die zelf hun recepten bedenken, hier ligt dit percentage namelijk het laagst.

Kijk voor alle resultaten uit het onderzoek en de resultaten per provincie hier.