24 maart 2022

Training & OpleidingVastgoed

Inspirerende ontwerpen studenten TU/e gemeentehuisplein en -tuin Heeze

Door 8 studenten architectuur van de TU/e zijn de afgelopen tijd ontwerpen gemaakt voor het gebied van het gemeentehuisplein en -tuin in Heeze. De ontwerpen worden deze week gepresenteerd. Gemeente Heeze-Leende is niet betrokken bij deze opdracht.

De diverse ontwerpen van de studenten zijn tot vrijdag te aanschouwen in de oude brandweerkazerne in de gemeentehuistuin. In de ontwerpen lijkt het behoud van de oude school (later Zuidzorggebouw) en de voormalige brandweerkazerne een vast gegeven. In deze gebouwen worden appartementen, horeca of cultuur voorgesteld.

In de ontwerpen van de studenten is geen of beperkt rekening gehouden met evenementen en parkeren.

Gemeente Heeze-Leende is niet betrokken geweest bij deze opdracht. De kaders die aan de studenten zijn meegegeven zijn voor gemeente Heeze-Leende dan ook onbekend.

 Gemeente en ontwikkelaar Hart voor Heeze hebben aan BRO (stedenbouwkundig bureau) opdracht gegeven voor het opstellen van een stedenbouwkundig plan. Onderdeel daarvan is een onderzoek naar de cultuurhistorische waarde van de veelbesproken oude school en de voormalige brandweerkazerne, die oorspronkelijk als St. Maartenshuis gebouwd is door en voor inwoners van Heeze. In het stedenbouwkundig plan wordt rekening gehouden met behoud van het openbare parkeerterrein dat tevens gebruikt wordt als evenemententerrein. De ontwerpen van de studenten worden als inspiratie gebruikt en kunnen zo van toegevoegde waarde zijn voor de uiteindelijke ontwikkeling van het geb