31 juli 2023

mobiliteit

Hedin Automotive neemt dealergroep Janssen Kerres over in Zuid-Nederland

Hedin Automotive B.V., een dochteronderneming van Hedin Mobility Group AB, heeft overeenstemming bereikt met Janssen Automotive B.V. over de overname van alle aandelen van Janssen Kerres Groep B.V. en Janssen Kerres Lease B.V. De overname heeft betrekking op de dealeractiviteiten van KIA, Renault, Dacia en Nissan (sales en aftersales), alsmede de leaseactiviteiten.

De overname betreft dertien vestigingen en een 50%-belang in twee schadebedrijven in de regio Zuidoost-Brabant en Limburg. In totaal zijn hier 300 mensen werkzaam, alle medewerkers komen na de overname in dienst van Hedin Automotive.

Het gaat om de Renault en Dacia-dealers in Heerlen, Helmond, Kerkrade, Maastricht, Nuenen, Sittard en Venlo, de KIA-dealers in Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Roermond en Sittard en de Nissan-dealers in Heerlen, Helmond, Maastricht, Nuenen, Sittard, Venlo en Waalre. De twee schadebedrijven zijn gevestigd in Eindhoven en Heerlen. Ook is Janssen Kerres Erkend Reparateur voor Peugeot en Citroën. De omzet bedroeg in 2022 € 200 miljoen. Met de overname versterkt Hedin Automotive zijn marktpositie in het zuiden van Nederland.

Janssen Kerres is, sinds de jaren 60, een vooruitstrevend familiebedrijf waar gemotiveerde en gedreven medewerkers dagelijks bezig zijn om klanten te voorzien in zorgeloze mobiliteit. Het verzorgingsgebied strekt van Zuid-Limburg tot en met Oost-Brabant.

“Janssen Kerres is een gewaardeerde autoretailer met een lange staat van dienst in de provincies Noord-Brabant en Limburg. De visie en ambitie die Janssen Kerres jaren heeft uitgedragen, sluiten naadloos aan op die van Hedin Automotive. We zijn trots met deze overname ons landelijke netwerk naar het zuiden uit te breiden. Namens alle collega’s van Hedin Automotive heet ik het bekwame en enthousiaste team van Janssen Kerres van harte welkom!”, aldus Eddy Haesendonck, CEO Hedin Automotive Benelux.

“Ik ben ontzettend trots op wat we als team hebben bereikt en ik wil mijn diepe dankbaarheid uitspreken aan al onze gewaardeerde medewerkers, klanten en partners die ons gedurende al die jaren hebben gesteund. Hedin Automotive heeft een uitstekende reputatie in de branche en ik ben ervan overtuigd dat ze de juiste visie en expertise hebben om de Janssen Kerres-vestigingen naar nieuwe hoogten te leiden. Klanten van Janssen Kerres kunnen erop vertrouwen dat het bedrijf zijn toewijding aan klanttevredenheid blijft handhaven, terwijl het tegelijkertijd nieuwe kansen en innovaties verkent.” Aldus Olaf Janssen, eigenaar Janssen Kerres.

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten. De overdracht zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 plaatsvinden.