Ga terug
Partner

1 februari 2021

Innovatie & Duurzaamheid

HAVEP slaat de eerste paal van het meest circulaire pand van Goirle

Met een compleet houten skelet, isolatie van het natuurlijke materiaal vlas en 1600 zonnepanelen, realiseert VP Capital eind dit jaar het nieuwe bedrijfspand van HAVEP. Hiermee presteert het bedrijf het om volledig zelfvoorzienend te zijn waarmee een echte ‘nul op de energiemeter’ wordt gerealiseerd. Het houten skelet is grotendeels demontabel en er zullen materialen van het oude pand worden hergebruikt, dat maakt dit project echt circulair. 

Sinds 1888 zit het workwear/protective wear bedrijf gevestigd aan de Bergstraat in Goirle. Het bedrijf is van origine een textiel productie bedrijf dat tot 2009 zelf doek weefde, verfde en veredelde. Sinds de sluiting van de weverij koopt HAVEP haar doeken in bij leveranciers en de confectie zit voornamelijk in Macedonië. Op het 56.000 vierkante meter tellende bedrijventerrein aan de Bergstraat, zal vanaf volgend jaar gestart worden met woningbouw. Ver van de originele standplaats gaat HAVEP echter niet; de verhuizing naar de Parallelweg op bedrijventerrein Tijvoort is nog geen 400 meter verderop. VP Capital, de investeringsmaatschappij van de familie van Puijenbroek, zal dit project voor HAVEP realiseren waarna HAVEP het pand van VP Capital gaat huren. 

“We hebben niet alleen te maken met een verandering in omgeving maar ook in de manier van werken. De nieuwbouw is als het ware de katalysator, de aandrijving van deze verandering.” Aldus Richard Bryce, CEO van HAVEP, die in augustus 2020 aangetreden is als algemeen directeur. 

Om deze bijzondere mijlpaal te vieren nodigde HAVEP haar werknemers uit om geheel corona-proof een leuke attentie in ontvangst te nemen. Alle 130 werknemers werden verrast met een door Brouwerij Nicolaas voor hen gebrouwen biertje ter ere van deze gebeurtenis. Met dit bijzondere biertje genaamd ‘Ut irste pòltje’ houdt HAVEP de samenwerking lokaal. Brouwerij Nicolaas zit gevestigd naast De Roovertsche Leij en Rocks ’n Rivers op het terrein dat nog steeds in het bezit is van de familie van Puijenbroek. Naast de fles speciaal bier kregen alle medewerkers een Virtual Reality bril mee naar huis om alvast een virtueel rondje om het nieuwe pand te wandelen. 

Het bij HAVEP gevestigde sociale atelier ‘Button Up’ krijgt ook in het nieuwe pand een prominente plek om onder andere statushouders een opleiding tot coupeuse aan te bieden. Op deze manier krijgen zij hulp bij een vliegende start richting de arbeidsmarkt. Naast een nieuw atelier zal er ook een compleet nieuw Texperience Center worden gerealiseerd waar de laatste trends en innovaties op het gebied van werkkleding te zien zullen zijn. 

Eind van dit jaar zal HAVEP met haar medewerkers het nieuwe bedrijfspand betrekken. Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Kijk dan op www.havepverhuist.nl