4 mei 2022

Zorg en Welzijn

Hart&Vaatcafé over trechterborst en kippenborst

Het thema ‘thoraxwandafwijkingen, de trechter- en de kippenborst’ staat donderdag 19 mei centraal tijdens het Hart&Vaatcafé van het Catharina Ziekenhuis. De bijeenkomst wordt gehouden van 18.30 uur tot 20.00 uur en is digitaal te volgen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Pectus is een aangeboren afwijking van de borstwand, waarbij het borstbeen en de ribben zijn betrokken. Er zijn twee verschillende vormen. Bij een trechterborst (Pectus excavatum) is er een vervorming van de borstwand waarbij aan de voorzijde een kuiltje is ontstaan. De kippenborst (Pectus carinatum) is een afwijking aan de borstkas, waarbij het borstbeen naar voren steekt.

Op deze avond geven hartchirurg Bart Koene, fysiotherapeuten Marjon Wit en Rens Kuijsten en pijnspecialist Hans van Suijlekom tekst en uitleg over de behandelingen van beide aandoeningen.

Gratis deelname
Deelname aan de webinar is gratis. U krijgt na aanmelding de dag vóór het webinar een link toegestuurd waarmee u snel, veilig en eenvoudig toegang krijgt tot de livesessie. Er is ook een mogelijkheid tot het stellen van vragen. Aanmelden kan via www.catharinaziekenhuis.nl/hartvaatcafe.

Wat is een Hart&Vaatcafé?
Bij een Hart- & Vaatcafé wordt informatie gegeven over hart- en vaat- gerelateerde onderwerpen door twee tot drie deskundigen, soms aangevuld met een verhaal van een ervaringsdeskundige. Het wordt vier keer per jaar georganiseerd door het Catharina Hart- & Vaatcentrum met steeds wisselende onderwerpen. 

Het doel van deze avonden is informatievoorziening, lotgenotencontact en laagdrempelig kennis en inzicht geven in leefstijl aan hartpatiënten.