24 mei 2022

Transport & Logistiek

GXO debuteert op 2022 Fortune 500 lijst

Fortune magazine plaatst wereldwijde pure-play logistiek leider, in zijn eerste jaar als zelfstandig bedrijf, op zijn jaarlijkse lijst van 500 grootste Amerikaanse bedrijven op basis van omzet

GREENWICH, Conn., Mei 23, 2022 — GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO), 's werelds grootste leverancier van contractlogistiek, is toegevoegd aan de Fortune 500-lijst. Deze lijst wordt jaarlijks door het tijdschrift Fortune samengesteld en bestaat uit de grootste Amerikaanse bedrijven qua omzet.

"We zijn zeer verheugd om in ons eerste jaar als zelfstandig bedrijf te worden erkend in de Fortune 500," zei GXO Chief Executive Officer Malcolm Wilson. "Nu supply chains steeds complexer worden en een grotere schaal en innovatie vereisen, is onze rol als betrouwbare, langetermijnpartner voor wereldwijde organisaties belangrijker dan ooit. De opname van GXO in de prestigieuze Fortune 500-lijst is een erkenning van de manier waarop onze teamleden uitstekende financiële prestaties leveren en de waarde van contractlogistiek voor onze klanten herdefiniëren."

GXO's omzet van $7,9 miljard voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 december 2021, plaatst het bedrijf op nummer 1 onder pure-play contractlogistieke bedrijven in de V.S. Een van de opmerkelijke prestaties in het eerste jaar als zelfstandige onderneming is de publicatie van GXO’seerste ESG-rapport. Het rapport belicht de uitstekende prestaties en doelstellingen op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG). GXO ontving een "AA"-rating van MSCI, waarmee GXO op de eerste plaats staat onder branchegenoten voor haar ambitieuze milieudoelstellingen.

Onder de klanten van GXO bevindt zich meer dan 30% van de Fortune 100-bedrijven, en de robuuste verkooppijplijn van het bedrijf - die op 31 maart 2022 $ 2,5 miljard bedroeg - biedt uitstekende mogelijkheden voor toekomstige groei.

Over GXO Logistics
GXO Logistics, Inc. (NYSE: GXO) is 's werelds grootste pure-play leverancier van contractlogistiek en profiteert van de snelle groei van e-commerce, automatisering en outsourcing. GXO streeft ernaar een gevarieerde werkplek van wereldklasse te bieden aan ongeveer 120.000 teamleden in meer dan 900 vestigingen met een totale oppervlakte van ongeveer 200 miljoen vierkante meter. Het bedrijf werkt samen met 's werelds toonaangevende blue-chip bedrijven om complexe logistieke uitdagingen op te lossen met technologisch geavanceerde supply chain en e-commerce oplossingen, op schaal en met snelheid. Het hoofdkantoor van GXO is gevestigd in Greenwich, Connecticut, VS. Bezoek

LinkedInTwitterFacebookInstagram en YouTube.