Ga terug
Partner

16 maart 2022

Vastgoed

Expert van Erp een familiebedrijf met topservice!

Familiebedrijf Expert van Erp heeft maar liefst drie vestigingen in Brabant. Samen met zijn broer Jacky heeft Wilfred van Erp de leiding over deze winkels in Den Bosch, Boxtel en Nuenen. Op 11 november 2021 is Wilfred’s zoon Stijn als medevennoot in de zaak gekomen, de derde generatie in de ondernemersfamilie. In Nuland - waar het ooit begon - bevinden zich het magazijn, kantoor en de technische dienst.

Wilfred vertelt: “Mijn ouders zijn in 1965 in Nuland begonnen met een heel klein winkeltje aan huis. In hun woonkamer, die hadden ze verbouwd. Mijn vader was elektricien en begon samen met mijn moeder met de verkoop van elektrische apparaten: een wasmachine, hanglampen en gloeilampen. Daar verkochten ze dan wel eens een televisie bij. Zo ging dat in die tijd. In 1973 verhuisde deze winkel naar de locatie in Nuland, ons hoofdkantoor. Van daaruit vindt de distributie plaats.”

Van zelfstandig naar franchise
In 1987 sloot de familie van Erp zich bij Expert aan, tot dat moment waren de ouders altijd zelfstandig ondernemers geweest. Ze openden hun eerste franchisewinkel in Den Bosch. Van het filiaal in Boxtel gingen in 1994 de deuren open. In 2008 werd de familie door Expert benaderd voor de vestiging in Nuenen. “Ons bedrijf is zo gegroeid”, vertelt Wilfred. “We waren één van de eersten in het zuiden en kochten alle merken in. Onze huidige vestigingen liggen geografisch gunstig. We breiden uit als dat past bij onze bedrijfsvoering en dat is iets waarover de volgende generatie kan beslissen, die kijkt anders.”

“We waren één van de eersten in het zuiden en kochten alle merken in.”

Lokaal en dichtbij
Stijn vult zijn vader aan: “Het assortiment en de merken zijn sterk veranderd. De fotocamera’s van vroeger hebben plaatsgemaakt voor routers, luidsprekers, wifi, smartphones en inbouw keukenapparatuur. Sinds kort verkopen we Quooker kranen. We trainen onze technische dienst in het repareren van deze kranen, zodat we ook voor deze nieuwe producten service kunnen bieden.”

“We merken dat de verkoop via de webshop een grote vlucht neemt”

Stijn vervolgt: “Er zijn nog wel etalages, maar nu is er internet. We merken dat de verkoop via de webshop een grote vlucht neemt, omdat we voorraad hebben en direct kunnen leveren. Klanten kiezen online een product en willen dat liever gisteren dan vandaag in huis hebben. Ze komen het bij ons ophalen, overal vandaan, van Friesland tot Zuid-Limburg. De service krijg je altijd lokaal.”

Dynamisch
Wilfred is als franchisenemer nauw betrokken bij het beleid van Expert. Hij heeft 9 jaar als vertegenwoordiger van Zuid-Oost Brabant en Limburg in de formuleraad gezeten. Deze raad mag meedenken over de koers welke Expert gaat varen en heeft daar invloed op. Ook is hij in het verleden lid van de automatiseringscommissie geweest. En op dit moment maakt hij nog steeds deel uit van de assortiments- en publiciteitscommissie. Deze commissies bepalen het (basis)assortiment van Expert landelijk en overleggen wekelijks over de brochure die iedere week bij miljoenen huishoudens op de mat valt.

Familie van Erp heeft talent voor klantgericht ondernemen en het is vooral de dynamiek van het ondernemerschap die de familie aanspreekt. Het bedrijf is al drie generaties expert in topservice!