Partner

2 maart 2021

mobiliteit

“Efficiënte, luxe privéjet wordt een bereikbare, nieuwe norm”

Privévlucht blijkt een tastbaar alternatief  

Het vliegverkeer staat onder zware druk. Dat heeft een behoorlijke invloed op ons (bedrijfs)leven. En wat blijkt? “De pandemie heeft sommige klassieke normen en waarden aardig door elkaar geschud. Zo is veilig vliegen met een privéjet voor veel mensen ineens een acceptabele uitdaging geworden!” We zijn in gesprek met Stephan van den Hurk van Global Aviation, al 27 jaar verhuurder van privéjets.

Wat door velen werd gezien als een onhaalbaar alternatief, blijkt in tijden van nood ineens een betaalbare oplossing te zijn; zeker als er commerciële belangen mee zijn gemoeid! Global Aviation, met hoofdkantoor op Eindhoven Airport verzorgt al 27 jaar privéjetvluchten, zakelijk en ontspannend, vanaf alle (ook regionale) luchthavens in Nederland en België. De vloot bestaat uit kleinere, luxe toestellen met Europees bereik tot grotere, intercontinentale privéjets met luxe living en slaapgelegenheid. “En zelfs in deze tijd is het voor ons mogelijk om te vliegen naar zo’n 2000 Europese luchthavens en zo’n 10.000 luchthavens wereldwijd!” 

Een winstgevende en tijdbesparende oplossing … 24/7 

“Oh, je wilt een voorbeeld? Een CEO moest recent naar een belangrijke vergadering in Stuttgart. Alleen de reistijd over de weg kost (heen én terug) al zo’n 12 uur! Dat gaat dus niet lukken in één dag! En omdat zakelijke (privéjet)reizen in deze tijd gewoon geoorloofd zijn, was het allemaal zo geregeld.” De klant kreeg hierbij een strak en helder reisschema:  

08.00 uur aankomst voor de deur van de privéjet terminal 

08.05 uur aan boord van de privéjet 

09.15 uur aankomst Stuttgart + vervoer naar locatie 

10.00 uur aanvang van de vergadering  

13.00 uur einde vergadering, CEO belt vanuit de locatie de piloot; klaar voor de terugreis 

15.15 uur aankomst Eindhoven Airport, en dan nog even naar kantoor 

18.00 uur weer thuis; een gewone, maar zeer effectieve werkdag 

“De kosten voor bovenstaande reis: € 7000,-. De secretaresse belde me nog even toen de CEO  

’s middags weer op kantoor was en zei dat het voor hen nu een structurele optie blijft, zeker gezien de efficiency, in combinatie met het commerciële belang”.  

De vraag om mobiliteit blijft, de wereld vliegt door

“We krijgen vanuit de markt motivaties genoeg voor de huur van een privéjet. Naast al het noodzakelijke managementverkeer om de (wereld)economie op gang te houden, verzorgen we ook structureel vluchten voor bijvoorbeeld het vervoer van Offshore personeel dat moeten worden afgelost en niet te vergeten; gespecialiseerde monteurs die snel ingevlogen moeten worden voor bijvoorbeeld een haperende productielijn.  

De privévlucht wordt een steeds meer geaccepteerde, efficiënte luxe

Naast zakelijk verkeer regelt Global Aviation ook veel luxe vakantiereizen. Want In 2020 was - door alle maatregelen - al een behoorlijk stijgende lijn te zien in het aantal nieuwe vluchten, mede om drukte en risico’s te vermijden. Als straks de lente en zomer hun intrede doen, voorziet Stephan van den Hurk weer vele vluchten naar populaire bestemmingen als Cannes, Florence en Ibiza. “Uiteraard ook voor het comfort en de luxe, met alle bijbehorende ‘snel (ver)wennende bijwerkingen’!  

Nog een mooie reden voor de huur van een privéjet? 

“Je huisdier thuislaten met vakantie vindt niemand leuk en meereizen in een laadruimte is ook geen optie. Bij ons mogen ze gewoon in de cabine meevliegen. Zo vloog

een gezin recentelijk samen met hun Tibetaanse Mastiff van 60 kg, hun Koningspoedel en, wellicht de meest bijzondere passagier van het stel (die toch niet zelf gaat vliegen!), hun Roodstaartpapegaai. Hoe gezellig wil je het hebben?”  

Evenementen en groepen, met privéjet!

Mogelijkheden te over dus bij dit ervaren team aan luchtvaartspecialisten. Maar wat wellicht niet verwacht wordt in de privéjet-sfeer is dat zij ook veel evenementreizen verzorgen. “Zo verzorgen wij privévluchten (ook met grotere groepen) naar internationale beurzen en sportevenementen zoals een EK of WK voetbal. Tja, en ook hier is het interessant om ons eens uit te dagen om zo’n reis voor u en uw zakelijke relaties een extra dimensie te geven … de champagne staat koud!”