Ga terug

21 februari 2022

Food (agri)

Doorgang 6e editie Asperges op de Velden

De organisatie, onder leiding van Bertie Klaassen, is trots om te melden dat de 6e editie van Asperges op de Velden doorgang zal krijgen van 20 mei t/m 6 juni. Asperges op de Velden is een inmiddels welbekend evenement in de regio waar smaak, sfeer, kwaliteit en beleving elkaar vinden. Op en top genieten van het witte goud, de trots van het Brabantse land, in een unieke omgeving in de natuur. Bijna drie weken lang verrijst midden in de velden van Aspergekwekerij Kelders in Veldhoven een stijlvol ingericht pop-up restaurant waar dagelijks culinaire lunches en diners worden bereid. Uiteraard met de vers gestoken asperges van het land gecombineerd met diverse Brabantse streekproducten.

Top-chefs koken op de velden

Het inmiddels regionaal bekende evenement biedt elk jaar weer een uitgebreid en gevarieerd programma. Voor jonge en oude gasten, voor particulieren en zakelijke gezelschappen. Net als voorgaande jaren zullen toonaangevende restaurants in het pop-up restaurant koken met de vers gestoken asperges van het land. Zo kunnen gasten genieten van de culinaire hoogstandjes van sterrenrestaurant Eden uit Valkenswaard. Daarnaast vormt Asperges op de Velden een podium voor bijzondere restaurants uit de omgeving waaronder Lugar uit Waalre, Nastrium uit Helmond en Smaek uit Geldrop. Maak kennis met de verschillende keukens en de wereld van de Michelin-koks en geniet van uiteenlopende aspergegerechten die alle zintuigen prikkelen. Tijdens Hemelvaart en Pinksteren organiseren we traditiegetrouw de familiedagen waarbij u ongestoord kunt genieten terwijl wij de kinderen vermaken met diverse activiteiten. Tevens wordt op Pinksterzondag de eerste editie georganiseerd van The Brand Eats & Beats. Een club-middag met een creatieve, culinaire invulling, cocktails en sounds van een van de vaste DJ’s van Eats & Beats. De chefs van het Veldhovense restaurant The Brand serveren een walking dinner bestaande uit diverse Brand-style amuses. Het pop-up restaurant met bijhorend terras zal omgetoverd worden tot een zondagmiddag-club waar je elkaar ontmoet, geniet van heerlijke gerechten en dranken en waar een dansje gemaakt mag worden!

Op de reguliere dagen worden de lunches en diners verzorgd door het team van Asperges op de Velden onder leiding van Ralph van Kroonenburg van Delicious at home en Tommy Luijten van Tommy’s Keuken. Twee culinaire vakidioten die hun vak geleerd hebben in uiteenlopende (sterren)restaurants. Ralph en Tommy zijn met elkaar in contact gekomen toen ze allebei werkzaam waren bij sterrenrestaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos. Hieruit is een culinaire vriendschap ontstaan die al jaren wordt ingezet om gasten iedere keer weer te laten genieten.

Eigen evenement organiseren

Heeft u een jubileum, relatiedag, personeelsfeest, bruiloft, familiefeest, verjaardag of bijeenkomst voor een business club te organiseren? Krijgt u buitenlandse gasten die u graag iets van onze cultuur wilt laten zien en laten proeven? Ons openluchtrestaurant is op aanvraag volledig naar uw wensen en voor uw specifieke gezelschap in te vullen. Neem gerust contact met ons op, wij kijken graag met u mee naar de mogelijkheden.

WWW.ASPERGESOPDEVELDEN.NL