Ga terug

4 september 2019

Transport & Logistiek

Dit is het nieuwe omnichannel distributiecentrum van de Bijenkorf

Sneller beleveren van zowel de winkels als de online klanten vanuit een en hetzelfde distributiecentrum, dat ook nog eens heel duurzaam is en waar de mens centraal staat. Dat waren de uitgangspunten voor De Bijenkorf en logistiek dienstverlener IngramMicro bij de realisatie van het nieuwe omnichannel distributiecentrum in Tilburg dat donderdag officieel werd geopend.

Duurzaam distributiecentrum

In goed een jaar tijd werd op dit bedrijventerrein een nieuw distributiecentrum met een vloeroppervlak van 35.000 vierkante meter, maar door de tussenvloeren inclusief de picktoren komt het totale vloeroppervlak uit op ruim 82.000 vierkante meter. Voorafgaand aan de officiële openingshandeling werd door de mensen van de Bijenkorf vooral benadrukt dat het dc zich onderscheidt op het gebied van duurzaamheid en dat er alles aan gedaan is om een zo aangenaam mogelijke werkplek te creëren voor de driehonderd mensen die op dit moment verdeeld over twee ploegendiensten werkzaam zijn in het magazijn. Het pand, dat sinds 1 mei operationeel is, is voorzien van flinke raampartijen, waardoor er veel lichtinval is op de werkvloer en om het werk voor het personeel aangenaam te maken en er is een constante kamertemperatuur van tussen de 19 en 20 graden Celsius dankzij een goede isolatie en een warmtepomp die ervoor zorgt dat het pand effectief gekoeld en verwarmd wordt.

1,3 miljoen items in Bijenkorf dc

Het distributiecentrum van de Bijenkorf zit nu nog in een opstartfase. Eind oktober moet de operatie volledig operationeel zijn. “Een inrichting van deze omvang is voor ons ongekend en dat gold eveneens voor al onze partners in dit project”, zegt Pieter Heij, directeur multichannel van de Bijenkorf. Dat vereiste volgens Heij vooral een nauwe afstemmening van planningen. “Dat was nodig zodat we elkaar de ruimte konden geven om simultaan te kunnen bouwen. Casco en inrichting verliepen daardoor bijna naadloos naast elkaar; toen het dak eenmaal op het pand zat, begonnen we bij wijze van spreke drie seconden later al met de bouw van de picktoren. Er liggen nu 1,3 miljoen items in dit dc. Dat had nooit gekund als we op 1 mei de sleutel van het pand in casco status zouden hebben ontvangen om aansluitend de inrichting nog te doen. Door deze samenwerking hebben uiteindelijk samen een huzarenstukje gerealiseerd.”

Gerelateerd