7 maart 2022

Food (agri)

Digitale matchmaking agrofoodsector in Vietnam

Bent u werkzaam in de agrofoodsector en wilt u weten wat uw zakelijke kansen zijn in Vietnam? Neem dan op 8 maart deel aan de digitale matchmaking over de agrofoodsector in Vietnam.

Vietnam is door Nederland benoemd als 'strategische partner in Azië voor de lange termijn', met name in de agrofoodsector.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Nederland is de op een na grootste voedselexporteur ter wereld, maar exporteert nog niet veel naar Azië. Maar Azië heeft een snelgroeiende middenklasse, een toenemende koopkracht, en een stijgende vraag naar hoogwaardige producten. Dit alles zorgt voor kansen voor exporteurs van groenten en fruit, vlees, zuivel en bewerkte voedingsmiddelen.

Marktrapport

In 2020 heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Hanoi een onderzoek laten uitvoeren naar de voedselmarkt in Vietnam. Het rapport Vietnam food study geeft u een overzicht van de markt en de kansen voor Nederlandse bedrijven. U leest ook met welke mogelijke belemmeringen en wettelijke eisen u rekening moet houden bij het betreden van de markt. Verder is er aandacht voor specifieke ondersteuning voor Nederlandse bedrijven die hun producten willen afzetten op de Vietnamese markt.

Programma voor 2022

Wij willen Nederlandse bedrijven kennis laten maken met de Vietnamese markt en lokale importeurs. Daarom hebben RVO, de Nederlandse ambassade in Hanoi, en de Dutch Business Association in Vietnam (DBAV) een programma gemaakt voor 2022. Het doel van dit programma is om te komen tot langetermijn-zakenrelaties. Dit kan door kansen in beeld te brengen, kennis te maken met zakenpartners en contacten te verstevigen; bijvoorbeeld tijdens missies en deelname aan beurzen.

Digitale matchmaking

Tijdens het eerste evenement van het programma kunt u direct in contact komen met mogelijke zakenpartners in Vietnam via digitale matchmaking. DBAV heeft een groot netwerk in Vietnam en stelt u aan de juiste partijen voor.