7 oktober 2022

Tech, Ict & Smart

Digital agency Netvlies wint 3 Drupal Splash Awards

Uit handen van BNR-commentator Ben van der Burg ontving digital agency Netvlies gisterenavond maar liefst drie Splash Awards vanuit de Munt in Utrecht. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt door Stichting Drupal Nederland om de beste Drupal projecten in een welverdiende spotlight te plaatsen. Met de case ‘WOLF Rijbewijsshop’ won het Bredase Netvlies zowel in de categorie ‘Tools & Apps’ als in de categorie ‘Website Of The Year’. Voor de case ‘Dutch National Opera & Ballet’ ontving Netvlies in de categorie ‘Commerce’ de tweede prijs.

Voor WOLF Rijbewijsshop, één van de grootste rijscholen van Nederland, ontwikkelde Netvlies een applicatie waar onder andere lessen ingepland kunnen worden en de voortgang en score van rijlessen in gevolgd kunnen worden. Door belangrijke systemen voor management dashboards, financiële administratie en ERP (met informatie over leerlingen en bezetting instructeurs) en de website te koppelen, creëerde Netvlies ook nieuwe mogelijkheden om essentiële bedrijfsinformatie te verkrijgen. De vakjury van de Drupal Splash Awards kende mooie woorden toe aan het project: “Het is een zeer complete tool die past bij WOLF en hun jonge klanten. Het halen van je rijbewijs is al ingewikkeld en duur genoeg, dus alle digitale hulp is welkom. Zeker met het oog op deze jonge digitale doelgroep is dit een gouden kans. Dit is hoe je digitaal kunt transformeren in een old school industry!”

Runner-Up 
Voor de nieuwe website ging Dutch National Opera & Ballet (NO&B) niet op zoek naar één fullservice bureau maar koos het ervoor om het project onder te verdelen in subprojecten waarbij NO&B gespecialiseerde partijen selecteerde. Netvlies kreeg de opdracht een website in Drupal te realiseren. De uitdaging was een gebruiksvriendelijke website te creëren met geïntegreerde webshop in een vernieuwde huisstijl. Met Drupal was Netvlies in staat alle wensen te realiseren binnen één platform. Zoals het weergeven van veel verschillende contenttypen zoals tekst, beeld, video en podcasts maar ook het naadloos koppelbaar zijn met andere systemen. Na een intensieve interdisciplinaire samenwerking in een complex IT-landschap is er een fundament gelegd waarop de komende jaren op door ontwikkeld kan worden. De case van Netvlies werd door de vakjury beloond met een Runner-Up, de tweede prijs in de categorie ‘Commerce’. 

Drupal Splash Awards
Tijdens de achtste editie van de Drupal Splash Awards vertegenwoordigden vele internetbureaus uit Nederland de meest uitdagende, creatieve en complexe projecten ontwikkeld met Drupal. Het open contentplatform (CMS) wordt gebruikt om websites te bouwen en staat bekend om haar kracht, flexibiliteit en veelzijdigheid. Zo wordt het breed ingezet en is het populair bij gemeenten, overheid en midden -en grootbedrijven.