6 september 2019

Training & Opleiding

De Tilburg School of Humanities and Digital Sciences biedt een nieuwe bacheloropleiding aan.

Het betreft een driejarige Engelstalige opleiding die zich richt op kunstmatige intelligentie, menselijke cognitie en technologische innovatie.In de bachelor Cognitive Science and Artificial Intelligence draait het om het functioneren van intelligente systemen. Zowel om kennisverwerving als –verwerking, het gebruik van taal en het vermogen tot redeneren en problemen oplossen (intelligentie). Daarnaast bestuderen studenten hoe computers, robotica en bijvoorbeeld apps in staat zijn om intelligent gedrag te vertonen om zo tot technologische innovaties te komen voor mens en maatschappij.

Onderstaande korte video (2:21) laat de verschillende mogelijkheden en toepassingsgebieden van de opleiding zien.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ixakukDXh3w

Ethiek en moraal

De bacheloropleiding onderscheidt zich volgens de universiteit van andere opleidingen binnen de kunstmatige intelligentie door een sterke koppeling met menselijke cognitie. Daarnaast is er aandacht binnen het programma voor de ethische en morele aspecten van kunstmatige intelligentie.

Ter gelegenheid van de nieuwe opleiding worden door de universiteit in de loop van het academiejaar verschillende lezingen en hackathlons gehouden.

– Ben je goed in logisch redeneren, analyseren en heb je een creatieve mindset?
– Ben je nieuwsgierig hoe computers en robots intelligent gedrag kunnen leren?
– Wil jij aan de basis staan van hoe technologische innovaties op een verantwoorde manier kunnen worden ingezet voor de maatschappij?

Voor meer informatie over de nieuwe opleiding Cognitive Science and Artificial intelligence, bezoek dan de opleidingspagina van Tilburg University.

Gerelateerd