4 november 2022

Vastgoed

De rolluik: weert de zon en inbrekers maar isoleert ook

Rolluiken staan er om bekend dat ze de zon weren en het inbrekers ook een stuk lastiger maken. Dat ze ook energiebesparing opleveren is minder bekend. In de winter, maar ook in de zomer zijn er vele euro's te besparen door rolluiken voor ramen en deuren.

Veel van de warmte in een huis gaat verloren door slechte isolatie. We verbruiken al veel energie door het gebruik van elektrische apparaten, koken, het verwarmen van water en de verwarming van het huis. Een rolluik of screen kan een verschil maken in de isolatie van uw huis.

In de winter is het zaak om de warmte in het huis te houden, dat kan door middel van goede isolatie. Het gaat niet alleen om het isoleren van muren en daken. Veel warmte in een huis gaat verloren door de vele raamoppervlakken, ondanks dat veel woningen hedendaags dubbel glas hebben.

Waar het in de winter zaak is om de warmte binnen te houden, is het in de zomer zaak om de warmte buiten de woning te houden. Rolluiken houden de zon en warme lucht buiten en dat levert weer energiebesparing op die er anders gebruikt zou worden voor de airco.

Ongeveer 37% van alle warmte in een huis gaat verloren via de ramen. Rolluiken zijn dus ook op het vlak van energiebesparing een logische investering.