Partner

17 december 2020

Retail & MarketingNieuws

De 4 beste tips voor ondernemers om corona door te komen!!

1. Maak een plan en wees creatief

Niks doen en hopen dat het vanzelf overwaait is geen plan. In ieder geval geen slim plan. Neem dus de tijd om een goed uitgedacht plan uit te werken om deze corona crisis door te komen. Deze tijd verplicht je als het ware ook om creatief te zijn. Ik heb al veel mooie oplossingen gezien bij ondernemers. Zo zijn er dansscholen en sportscholen die hun lessen live op bijvoorbeeld Facebook geven of bedrijven die cadeau- of tegoedbonnen verkopen zodat men deze later kan gebruiken.

Kortom, denk ik oplossingen en mogelijkheden. Alleen als je op deze manier denkt, is de kans groot dat je met een creatieve oplossing komt.

2. Ga slim om met social media

Ga slim om met social media kijk wat je gaat gebruiken om toch mensen te werven. Stel jezelf hierbij de volgende vragen:

• Wanneer ga ik posten?

• Hoe vaak ga ik posten?

• Wat voor soort berichten ga ik plaatsen?

• Ga ik betaalde advertenties inzetten?

Bij het laatste punt zul je denken ‘waarom zou ik in deze tijd geld besteden aan Facebook advertenties?’. Nu snap ik heel goed dat als je totale inkomen is weggevallen, je liever niet wilt, of überhaupt kan, investeren in Facebook campagnes. Maar mocht je toch nog een inkomen hebben of een buffer hebben opgebouwd, is het juist nu de ideale tijd om te investeren in social media

3. Pas gewenste veranderingen nu al toe

Iedere ondernemer of leidinggevende heeft wensen en zaken die zij/hij wil veranderen aan de manier van werken of communiceren. Wacht daar niet mee tot je weer full swing in business bent, maar ga daar nu direct mee aan de slag. Verander wat je wilt veranderen en voer het nu al door of bespreek het met je team in een online sessie. Vergeet daarbij niet je teamleden te betrekken en mee te laten denken.

4. Accepteer de situatie en blijf positief

De lastigste tip van allemaal, accepteer de situatie en blijf positief! Tuurlijk mag je af en toe best even balen, maar blijf er niet in hangen. Accepteer dat dit de situatie is. Zodra je dat doet openen zich weer nieuwe mogelijkheden waarmee je vol positiviteit aan de slag kunt. Door in de dipmodus te blijven zul je in rondjes blijven draaien en er uiteindelijk straks niet klaar voor zijn. Het sleutelwoord is acceptatie!