Ga terug

17 maart 2020

Corona

Coronavirus zorgt voor opmerkelijke privéjet-hype

EINDHOVEN - Global Aviation, al ruim 25 jaar verhuurder van vliegtuigen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt, bespeurt een opmerkelijke stijging in de vraag naar privévluchten. De huidige, zorgelijke Corona-situatie zorgt veel onzekerheden in de luchtvaart. Angst voor besmetting op drukke luchthavens, drukbezette vliegtuigen en momenteel het annuleren van vele lijnvluchten en onzekerheid van retourvluchtmogelijkheden doen veel reizigers overstappen naar privévluchten.

Afgelopen dagen resulteert dit al in vele vluchten vanuit Marokko, Spanje en Portugal om bezorgde en gestrande families terug te vliegen. Op dit moment neemt ook de vraag voor repatriëring vanuit andere delen van de wereld toe omdat landen hun grenzen sluiten.

Het voordeel van een privévliegtuig krijgt, los van de luxe, nu vooral een gezondheidsmotivatie. Naast het mijden van grote mensenmassa’s, heeft een privéjet de beschikking over duizenden (kleinere) luchthavens, met snel persoonlijk vervoer naar de eindbestemming. Maar de praktijk bij Global Aviation geeft aan dat vooral de zekerheid van een terugvlucht (op elk gewenst moment) van gerede twijfel vaak een gezonde keuze maakt. En omdat Global Aviation de beschikking heeft over veel flexibiliteit en een grote vloot (www.globalavation.nl), kunnen ze letterlijk alle kanten op, met bovendien een optimale beperking van verdere virusverspreiding.

Global Aviation regelt al uw (acute) vluchtaanvragen en beschikt over toestellen variërend van luxe privéjets tot grote (vracht)vliegtuigen. Ze zijn structureel (24/7) ingesteld op onverwachte wendingen en aangepaste vluchtplannen, ook van en naar kleinere vliegvelden.

Gerelateerd