Partner

12 juli 2022

mobiliteit

Controle van caravanbanden en camperbanden

Nu de vakanties gaande zijn en eraan komen, halen veel mensen hun caravans en campers uit de garage om op reis te gaan. Dat is een heerlijk gevoel, maar let u ook op de staat van uw caravan- en camperbanden? Het is belangrijk om de banden regelmatig te laten controleren, zodat u zonder problemen de weg op kunt.

Slijtage banden
Wanneer u in de winter geen gebruik maakt van uw camper en/of caravan is het mogelijk dat er risico’s ontstaan, waaronder een lage bandenspanning. Daarom is het belangrijk om jaarlijks een bandencontrole uit te laten voeren bij een specialist. Hij kijkt dan wat de huidige status is van de banden en of deze verouderd en versleten zijn. De meeste mensen vergeten dat de banden van hun caravan of camper verouderd raken. Dit levert een extra gevaar op tijdens het rijden.

Belang banden controle
Zoals we auto’s regelmatig laten controleren, is het ook belangrijk om voor de vakantie de banden van uw caravan en/of camper te laten controleren. Op deze manier gaat u met een veilig gevoel de weg op. Caravan- en camperbanden slijten jaarlijks enorm door de lange stilstand in de winter. Ook zien wij vaak campers en caravans die te maken hebben met een lage bandenspanning door de lange stallingperiode. Laat daarom altijd uw caravanbanden conAnchortroleren door een specialist die er alles vanaf weet.

Advies
Wij adviseren als bandenspecialist om jaarlijks de banden van uw caravan of camper te laten controleren door een specialist. Bandenservice Acht kan dit voor u uitvoeren, zodat u zorgeloos op vakantie kunt gaan met de juiste banden.

Interesse?
Heeft u interesse in een controlebeurt van uw caravan- en/of camperbanden? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen u graag verder!