Ga terug

26 juni 2019

Innovatie & DuurzaamheidNieuws

CO2-uitstoot op luchthavens naar nul: Eindhoven Airport ondertekent Europese overeenkomst

Eindhoven Airport heeft vandaag een Europese overeenkomst ondertekend om de uitstoot van CO2 van luchthavens terug te brengen naar nul. Tijdens het jaarlijkse ‘ACI Europe Congress’ op Cyprus ondertekenden in totaal 194 luchthavens uit 24 Europese landen het NetZero2050-besluit om deze reductie uiterlijk in 2050 te realiseren. De collectieve belofte betekent een belangrijke stap in de klimaatacties door de Europese luchthavenindustrie.

De ambitie van Eindhoven Airport reikt verder dan de afspraak in het besluit. De luchthaven in de Brainportregio acht het haalbaar om de CO2-uitstoot op de luchthaven al in 2030 terug te brengen tot nul. Hiertoe heeft de luchthaven al ingezet op het gebruik van groene elektriciteit en groen gas. De volgende stap is het verduurzamen van de mobiliteit op de luchthaven.

Eerder deze week heeft de luchthaven voor de zesde keer op rij het hoogste niveau (Neutrality’) van het Airport Carbon Accreditation programma van ACI Europe behaald. Dit keurmerk bevestigt dat Eindhoven Airport al CO2-neutraal opereert, als opmaat naar een emissieloze luchthaven.

Met het vandaag genomen besluit op Cyprus besparen de deelnemende Europese luchthavens in totaal 3,46 miljoen ton CO2 per 2050. Het besluit is bekrachtigd door het UNFCCC, het klimaatagentschap van de Verenigde Naties.

Gerelateerd