Partner

7 juni 2022

Retail & Marketing

CIRCO HUB BRABANT HELPT ONDERNEMERS MET NIEUWE CIRCULAIRE BUSINESS MODELLEN

Midpoint Brabant en zijn circulair programma Up New, provincie Noord-Brabant, Rabobank en Fontys hebben de handen ineen geslagen in CIRCO Hub Brabant. Met de bewezen succesvolle CIRCO Tracks methode activeert CIRCO creatieve professionals en productiebedrijven om concreet en samen met ketenpartners aan de slag te gaan met ontwerpen en ondernemen op basis van nieuwe circulaire business modellen.

Hein de Brouwer, projectmanager Up New bij Midpoint Brabant Duurzame economie, licht toe: “Tijdens de CIRCO Track krijg je inzicht in waardeverliezen in de voortbrengingsketen waar jouw onderneming deel van uitmaakt. Dit gebruik je vervolgens door samen met de keten een of meer lucratieve verdienmodellen of betere designs te ontwikkelen. Na de CIRCO Track volgt de implementatiefase met startup en scale-up begeleiding, validatie en financiering. Dit doen we samen met onze partners. Zo krijgen bedrijven hun jouw circulaire idee rond.” CIRCO richt zich op de sectoren bouw, kunststoffen, consumentengoederen en maakindustrie.

Voor wie?

In 2030 moet de Nederlandse economie 50% circulair zijn en in 2050 de volledige economie. CIRCO Hub Brabant is er voor bedrijven die klaar willen zijn voordat het via regelgeving door de overheid wordt opgelegd. Dit kunnen ondernemingen zijn die de concurrentie voor willen blijven met een circulair en toekomstproof verdienmodel. Of bedrijven die willen starten met circulair ondernemen, maar niet zo goed weten waar te beginnen. Ook kan het zijn dat je een circulair idee hebt en hulp wilt bij de ontwikkeling. CIRCO Tracks zijn eveneens interessant voor organisaties die minder afhankelijk willen zijn van lange, kwetsbare supply chains of toeleveranciers uit andere werelddelen. En zeker ook voor iedereen die zich zorgen maken over de stijgende grondstof- en energieprijzen en het klimaat.