Partner

1 april 2021

Vastgoed

Bumet: specialist in plaatwerk

In de rubriek ondernemer/bedrijf in beeld bevraagt Brabant in Business verschillende ondernemers en bestuurders. Deze week een exclusief interview met Bumet.

1. Wie zijn jullie? en wat doen jullie?

Bumet is een plaatwerkspecialist en is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en montage van plaatwerkonderdelen en complete samenstellingen. Processen welke wij hierbij aanbieden zijn (co) design & engineering, lasersnijden, boren/ verzinken, kanten, (robot)lassen, (robot)puntlassen, walsen, (automatisch band) persen, trommelen, schuren, geautomatiseerd ontbramen/ finishen, inpersen, assemblage, oppervlaktebehandelingen en supply chain/ logistics.

Voor lakken, spuitwerk en coatings wordt in Nederland samengewerkt met gerenommeerde leveranciers; in onze productiefaciliteit hebben we vanaf medio 2021 de beschikking over een vol geautomatiseerde KTL en Poedercoatlijn.

2. Hoe is het bedrijf ontstaan?

Bumet is in 1954 opgericht door Bert Buijsen; in de eerste fase van haar bestaan vond de productie van het plaatwerk plaats in een loods achter de woning van Bert. In 1985 werd de eerste steen gelegd op het industrieterrein De Poortmannen in Heeze; waarna vervolgens in de jaren daarna nog 3x een uitbreiding plaatsvond (laatste in 2017). Daarnaast heeft Bumet sinds 2002 een zusterbedrijf in Debrecen Hongarije en mogelijkheden om ook daar verder uit te breiden. Na het overlijden van Bert heeft zijn dochter Marlies Bumet door laten groeien en momenteel staat de derde generatie (Erik en Inge Maas), met ondersteuning van een breed MT/ BoD, aan het roer.

Cijfers:
Bumet Nederland B.V.
100% familiebedrijf
Opgericht in 1954
75 medewerkers
7500m2 bedrijfsoppervlakte

Bumet Hungary Kft.
100% familiebedrijf
Opgericht in 2002
155 medewerkers
11.000m2 bedrijfsoppervlakte + uitbreidingsmogelijkheden aanwezig

3. Waarom is Bumet zo uniek?

O.a. IATF16949 gecertificeerd: een kwaliteitsmanagementsysteem vanuit de automotive sector welke is gericht op het continue verbeteren (van processen), met de nadruk op het voorkomen van defecten en het verminderen van variatie en verspilling.

Bumet biedt haar partners (veelal OEM´ers) als ketenregisseur de beste totaaloplossing. Bumet ontwerpt en produceert plaatwerkoplossingen, inclusief opslag en supply chain-services, van een enkele plaatcomponent tot complexe plaatwerkassemblages. Per klantvraag kijken we welke oplossing het beste past; zo kan het voorkomen dat van (complexe) samenstellingen of enkelvoudige producten een (deel of het geheel van het maak) proces plaatsvindt in onze fabriek in Hongarije. In onze fabriek in Hongarije hebben we tevens vanaf medio 2021 de beschikking over een volautomatische KTL en Poedercoatlijn.

4. Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen in jullie branche?

Industrie 4.0 (o.a. digitalisering en automatisering van (productie) processen)

5. Waarin onderscheidt Bumet zich ten opzichte van de concurrenten?
 • IATF 16949 certificering

 • Familiebedrijf sinds 1954 (continuïteit van belang)

 • Continue investeren in zowel hardware, software als medewerkers

 • Productielocatie in NL + Hungary (flexibiliteit en capaciteit)

 • Ketenregisseur; breedte en diepte van het aantal processen wat we in huis hebben

 • Bumet is één van de weinige plaatwerkers, zo niet de enige, die haar klanten de combinatie biedt van een zeer breed portfolio aan processen (one-stop-shop) in combinatie met klant specifieke logistiek maatwerkoplossingen.

 • Platte organisatie (toegankelijkheid en snelheid)


6. Wat zijn jullie grootste successen tot nu toe?
 • Bumet is na al die jaren nog steeds een familiebedrijf; de normen en waarden vanuit de beginperiode zijn nog steeds erg belangrijk.

 • Bumet heeft partners waarmee al sinds 1954 een klant-leverancier relatie bestaat. Continuïteit, respect en wederzijds vertrouwen zijn belangrijke waarden voor ons.

 • Oprichting zusterlocatie Bumet Hungary in 2002

 • Investering in volautomatische KTL + Poedercoatlijn door Bumet Hungary Kft. in 2021

 • Verscheidene ´preferred supplier´ erkenningen vanuit onze partners


7. Wat willen jullie in 2021 nog allemaal bereiken?
 • Verder door ontwikkelen in de rol van ketenregisseur (samen met onze partners)

 • Verdere automatisering/ digitalisering van de processen -Medio mei in gebruik name nieuwe Trumpf Fiberlaser + uitbouw STOPA plaatmagazijn

 • Verdere verduurzaming van productielocaties NL en Hu

 • Geografische inzetten op ´nieuwe´ gebieden/ afzetmarkten. -Naamsbekendheid in de markt vergroten.


8. Hoe zien jullie de toekomst voor je?

Positief; als gevolg van Corona heeft de metaalbranche flinke klappen gekregen. Echter heeft de markt zich weer voor het grootste deel hersteld, en is de verwachting daar dat de markt waar Bumet zich in bevindt de komende jaren een verdere groei door zal maken. Op korte termijn zijn er in de supply chain nog wel een aantal uitdagingen. Als gevolg van Corona is materiaal schaarste ontstaan en zijn materiaalprijzen flink gestegen. Dit is echter een uitdaging op korte termijn.

De solide financiële en organisatorische basis welke Bumet heeft geeft de garantie om ook de komende jaren verder door te investeren en te groeien.