21 november 2023

Innovatie & DuurzaamheidTech, Ict & Smart

Brabant, Brainport, Blackbird. Weheat verkoopt duizendste hightech warmtepomp

Na liggend model volgt begin 2024 ook een staande variant

Stiller. Compact. Efficiënt. De Brabantse Blackbird van Weheat is niet zomaar een warmtepomp, maar in alles een hightech product van de Brainport-regio, volledig bedacht en geproduceerd in Duizel en daarom een echt Nederlands product. Het uniek liggend design is ideaal voor plaatsing op platte daken en maakt de pomp praktisch onzichtbaar. Door het lichte gewicht sluiten installateurs de pomp makkelijk aan. Binnenkort rolt het duizendste exemplaar van de productieband. Na het succes van dit eerste model lanceert Weheat begin 2024 een nieuwe, staande variant. Ook deze warmtepomp onderscheidt zich door dezelfde voordelen als de huidige Blackbird: compactheid, 4G-bediening, efficiënt, stiller (49 decibel op 1 meter afstand) en een energielabel van A+++ met een vermogen van 6kW. De pomp komt dankzij dit hoogst haalbare energielabel in aanmerking voor een hoge subsidie voor woningeigenaren.

Voor de toekomst
De hybride warmtepompen van Weheat zijn ‘all-electric ready’ en dus klaar voor een toekomst zonder fossiele brandstoffen, zodat de warmtepomp direct kan worden omgeschakeld naar volledig elektrisch. Bij de productie wordt gebruikgemaakt van volledig recyclebare materialen en technologieën die de ecologische impact minimaliseren. Zo wordt onder meer het natuurlijke koudemiddel propaan gebruikt. Het bestaande model kan verwarmen tot 70 graden. Door een 4G-verbinding is de warmtepomp eenvoudig op afstand te bedienen via een portal en een app, waarmee ook eventuele problemen kunnen worden opgelost zonder dat iemand fysiek aanwezig hoeft te zijn. Ook kan de Blackbird automatisch schakelen naar de exacte warmtebehoefte van een huis en biedt het bescherming tegen vorstschade als de elektra uitvalt. Tijdens de VSK, een vakbeurs voor installateurs (februari 2024) introduceert Weheat een nieuw, staand model warmtepomp, bestemd voor woningen waar een liggend model niet mogelijk is.

Nieuwe standaard
Martijn van de Ven, CEO en oprichter van Wefabricate, het moederbedrijf van Weheat, over het bedrijf en de sector: “De technologische ontwikkelingen op het gebied van warmtepompen gingen de laatste jaren razendsnel en daar hebben wij ons voordeel mee gedaan. We volgden alles op de voet en hebben met behulp van ons team van experts onze eigen inzichten met die kennis gecombineerd. Het resultaat is een innovatief product dat oprecht anders is dan andere warmtepompen. Een nieuwe standaard op het gebied van design, installatie en bediening. We zijn trots op het succes van de Blackbird en kijken er enorm naar uit om het nieuwe model te lanceren. Het gaat om een staande versie van de bekende Blackbird, maar uiteraard met een aantal bijzondere, nieuwe functies. De details houden we nog even geheim tot de VSK-beurs in Utrecht."