Partner

18 februari 2022

ZeelandTech, Ict & Smart

Bouwlocatie De Dokwerker Vlissingen ‘gedoopt’, bouw gaat van start

De Dokwerker Vlissingen; een splinternieuw gebouw dat wordt gebouwd op een historische locatie aan het Timmerplein op het voormalige Scheldeterrein. Dat vraagt om een bijzonder en bijpassend startsein. Op donderdag 17 februari was het zover. Oud scheepsbouwer Willem Murre, zelf ruim 40 jaar werkzaam geweest op de werf van de Koninklijke Schelde en ook wel bekend als de verpersoonlijking van “dé Scheldewerker”, sloeg de symbolische eerste paal. Hij droeg daarbij zijn befaamde witte ketelpak uit de tijd van weleer en was ‘uitgerust’ met zijn authentieke voorhamer. Vervolgens werd door Joeri Beekman, aandeelhouder van projectontwikkelaar TEAM Concepts, de bouwlocatie gedoopt middels het werpen van een fles champagne tegen de heistelling. Beekman; “Op deze wijze wensen wij de bouw en iedereen die daaraan meewerkt een spreekwoordelijke en symbolische ‘behouden vaart’”.

Het kloeke, industriële gebouw is ontworpen door het internationaal opererende architectenbureau KCAP Architects&Planners. In het gebouw komen 58 zelfvoorzienende hotelappartementen en het complex heeft alle aanvullende (woon)voorzieningen, zoals een wasserette, aan boord. Gasten kunnen daarnaast gebruikmaken van alle hotelservices die het naastgelegen Hotel De Timmerfabriek aanbiedt. Onder de noemer “Timmerfabriek Apartments” zal Kloeg Collection uiting geven aan de verhuur- en exploitatieactiviteiten rondom dit project; zowel in de zakelijke als de toeristische markt.

De bouw is in handen van Bouwgroep Peters. Naar verwachting zal de bouw van deze ‘uitbreiding van het concept van Hotel De Timmerfabriek’ ruim een jaar in beslag nemen. Hotel De Timmerfabriek heeft tegen die tijd al even ‘warmgedraaid’, want het compleet getransformeerde Rijksmonument opent naar verwachting in april dit jaar haar deuren.

Hotelappartementen te koop
De verkoop van de 58 hotelaccommodaties, waar er inmiddels nog maar ca. 10 van beschikbaar zijn, is in handen van TEAM Leisure. Alexander Snoodijk van TEAM Leisure; “Investeerders in De Dokwerker worden eigenaar van een compleet ingericht hotelappartement. De kopers worden volledig ontzorgd middels de verhuur- en beheerformule van Kloeg Collection. Ook zijn er mogelijkheden voor eigen gebruik; het sociaal rendement. Investeren kan al vanaf € 199.500,- excl. BTW VON incl. luxe interieurpakket. Eigenaren genieten van een nettorendement van 4 - 5,5%.”