Ga terug

14 januari 2019

Training & Opleiding

Anne Applebaum over rol van lastercampagnes op Cobbenhagen Lecture

Journaliste en Pulitzer Prize winnares Anne Applebaum zal tijdens de Vrienden van Cobbenhagen Lecture ingaan op de rol die propaganda en kwaadaardige campagnes spelen in politieke veranderingen. Het gaat daarbij om het verspreiden van informatie ten behoeve van extremisme, autoritaire regimes en het verzwakken van liberale democratieën. De derde Vrienden van Cobbenhagen Lecture wordt gehouden op 17 januari 2019 en is getiteld:

Democracy and Disinformation

Anne Applebaum

Anne Applebaum is winnares van de Pulitzer Prize en columniste voor de Washington Post. Ook is ze Professor of Practice bij het Institute of Global Affairs van de London School of Economics, waar ze een programma leidt over desinformatie en 21e-eeuwse propaganda.

De lezing wordt voorafgegaan door een welkomstwoord van prof. dr. Koen Becking (Voorzitter College van Bestuur), een interview met mr. Wouter Scheepens (Voorzitter Vrienden van Cobbenhagen) en een inleiding door prof. dr. Sylvester Eijffinger (President Tilburg University Society)

Vrienden van Cobbenhagen Lecture

Gedurende vier jaar (2017-2020) nodigen de Vrienden van Cobbenhagen in samenwerking met Tilburg University Society jaarlijks een internationaal bekende hoogleraar uit om een visie te geven op actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Hiermee leveren we een actieve bijdrage aan de internationale oriëntatie van de Nederlandse politiek, onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven. De Lecture heeft daarnaast ook als doel een nieuw publiek aan te spreken en potentiële leden van de Vrienden van Cobbenhagen te interesseren.

Contact

De lezing vindt plaats in de aula van de universiteit en begint om 15.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan bij woordvoerder Tineke Bennema, tel. 06 19678521 of via persvoorlichters@tilburguniversity.edu. Ook voor interviewverzoeken kunt u contact met haar opnemen.

Gerelateerd