2 mei 2023

Vastgoed

Alfa Langenboom gaat verhuizen naar Uden

Maandag 5 juni 2023 verhuist Alfa Accountants en Adviseurs van Langenboom naar Uden. Kantoorleider Kevin den Hartog gaat voor een nieuw kantoor met ‘een meer eigentijdse uitstraling’. De locatie is vooral gekozen met het oog op een betere bereikbaarheid. De Verlengde Velmolen 22 ligt nabij de A50. Met de verhuizing wil Alfa ook een impuls geven aan verdere groei, met name in het mkb-segment dat in Uden sterk vertegenwoordigd is.

Vijf jaar terug landde Alfa in het oosten van Brabant, door de overname van De Raam Accountants en Adviseurs. Veel landelijker kon het niet: een locatie aan de Dorpsstraat, in een dorp met ruim tweeduizend inwoners. “Wij hebben hier altijd heel goed en fijn kunnen werken”, zegt Kevin. Met het aflopen van het huurcontract heeft Alfa zich georiënteerd op een andere locatie.

Bereikbaarheid
Dat het Uden is geworden, heeft vooral te maken met één belangrijk criterium: de bereikbaarheid. “Het duurt wel even voordat je vanuit Langenboom op de snelweg bent. Omdat het allemaal binnen doorwegen zijn, is het al snel 20 minuten rijden. Uden is beter bereikbaar, niet alleen voor onze klanten en andere relaties maar ook voor de medewerkers. De meerderheid van de medewerkers gaat er qua reistijd op vooruit.”

Hybride werken
Vijftien medewerkers telt het vaste team van Alfa in Langenboom. In Uden is er in eerste instantie ruimte voor twintig werkplekken. “We gaan er dus op vooruit, en in combinatie met onze norm voor hybride werken is er genoeg ruimte om te groeien in medewerkers.” De vestiging in - nu nog - Langenboom werkt nauw samen met de twee andere zuidelijke kantoren, die in Raamsdonksveer en Heythuysen, met name op het gebied van specialisten als bedrijfskunde, fiscaliteit, juridische zaken en salarissen en personeel.

Energielabel A
Het pand aan de Verlengde Velmolen 22 heeft energielabel A, een belangrijke eis voor Alfa dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. In het gebouw heeft Alfa de complete begane grond tot haar beschikking, met een eigen ingang. Ook zijn er eigen parkeerplaatsen, waaronder die voor elektrische auto’s. Kevin: “Sinds de sleuteloverdracht op 1 februari wordt het pand aangepastf naar de eisen en uitstraling van deze tijd. Niet alleen aan de buitenkant, ook aan de binnenkant. Het vooruitzicht op een nieuwe en frisse werkomgeving geeft veel energie.”

Die energie wil Alfa in Uden straks omzetten in groei in het klantenbestand, dat momenteel voor ongeveer zestig procent uit agrarische klanten bestaat. “Die groeiambities hebben we hier wel degelijk. Uden leent zich ervoor om ons te gaan mengen in de ondernemersverenigingen die er zijn en actief onderdeel te worden van het lokale mkb.”