24 maart 2020

Financieel & JuridischNieuws

Afspraken maken m.b.t. thuiswerken? Download hier een handige modelbrief – door advocaat Hans Kamerbeek

Dit artikel is mede tot stand gekomen door de Coronakrant
Door: Hans Kamerbeek

Heb je medewerkers die vanwege de huidige situatie rondom de uitbraak en verspreiding van het coronavirus thuiswerken? Dan is het goed om afspraken met elkaar te maken. Hiervoor hebben we een modelbrief ‘thuiswerken’ gemaakt. Deze dient tevens als geheugensteuntje voor werkgevers: heb ik aan alles gedacht?

Let op: de brief is een model, dus het is goed deze volledig aan te passen naar de concrete situatie. Schrap naar eigen inzicht wat overbodig is, en voeg toe wat nodig is. Voor thuiswerken gelden (lichtere) arbo-regels. Je kunt de thuiswerkplek zo nodig laten controleren door de arbodienst. Soms kan dit aan de hand van foto’s. Er zijn misschien fiscale aspecten en mogelijkheden aan de orde. Dit kun je navragen bij je belastingadviseur. Als je besluit een regeling te maken, in plaats van alleen individuele afspraken, dan is instemming van de ondernemingsraad vereist.

Houd daarnaast altijd in de gaten of het goed gaat met je medewerker. Je blijft als werkgever verantwoordelijkheid houden. En geef ook vooral aandacht aan degenen met thuiszittende kinderen of een partner in een vitale sector. Zij hebben het niet makkelijk momenteel.

Gebruikmaken van de modelbrief? Deze kun je hier downloaden.

Gerelateerd