13 december 2023

Innovatie & Duurzaamheid

Afspraken klimaattop Dubai nu al direct in uitvoering brengen

Het afstappen van het gebruik van fossiele brandstoffen is de belangrijkste afspraak die gemaakt is vandaag tijdens de klimaattop in Dubai. Daarnaast komt er meer aandacht voor energie-efficiency en een verdriedubbeling van de opwek van duurzame energie tussen nu en 2030.

Veel ondernemers in Nederland zijn al bezig met energiebesparing en duurzame opwek. Bedrijven plaatsen LED-verlichting, energiemonitoring, zonnepanelen, goede isolatie en verduurzamen hun productieproces en keten. De afgelopen 10 jaar is het Klimaatplein ruim 2 miljoen keer geraadpleegd door deze ondernemers die fossielvrij willen ondernemen. Zij vinden op het Klimaatplein de tools, bespaartips en praktijkverhalen om zelf aan de slag te gaan.

Breng afspraken klimaattop direct in praktijk
Het praktische 5 stappenplan voor CO2-neutraal ondernemen op het Klimaatplein is inmiddels al ruim 100.000 keer doorlopen. Daarmee krijgen ondernemers inzicht in hun energieverbruik en CO2-uitstoot en ontvangen ze handvatten om dat verbruik eerst te verminderen en daarna te verduurzamen. Rob van der Rijt, oprichter van het Klimaatplein, roept individuele bedrijven en instellingen op gebruik te maken van dit gratis stappenplan. “Draag bij aan een duurzame toekomst voor je bedrijf en voor je kinderen, bespaar fors op energiekosten en ben voorbereid op hetgeen dan onvermijdelijk komen gaat: een fossielvrij bedrijfsleven!”