21 oktober 2021

blog

DE BESTE VIDEOCONFERENTIE SOFWARE

Thuiswerken is een steeds vaker voorkomend fenomeen. Mede door de coronamaatregelen hebben veel mensen kennis gemaakt met thuiswerken en alles wat hierbij komt kijken. Om deze reden hebben wij een lijstje met de beste opties voor videoconferenties voor u!

 1. GoToMeeting

  GoToMeeting is een allround systeem. Het systeem onderscheidt zich in het gebruik op de telefoon, daar waar andere systemen vaak problemen ondervinden met de weergave op de mobiele telefoon is dit op GoToMeeting geen enkel probleem. Ook het uitnodigen van nieuwe mensen gaat vlot en simpel en de kwaliteit op beeld-en-audio niveau zijn via de instellingen te regelen.

 2. Microsoft Teams

  Éen van de meest gebruikte software op het gebied van videoconferenties is Microsoft Teams, handig aan het programma is dat je vergaderingen kan inplannen, veel mensen bekend zijn met het programma, je gemakkelijk aanpassingen kan doen in meetings door instellingen te gebruiken en dat je al je gesprekken op kan nemen!

 3. Zoom Meetings

  Ook een veel gebruikt programma is Zoom Meetings. Zoom Meetings heeft naast de betaalde versie ook een mogelijkheid om het programma gratis te gebruiken. Verder is het gericht op gebruiksgemak en is het programma zeer geschikt om samen te werken door bijvoorbeeld de functie om je scherm te delen met je collega's.

 4. Skype

  Skype is een wat bekender en ouder programma. Skype heeft het voordeel dat het programma ook in de browser gebruikt kan worden. Hierdoor hoeft een genodigde geen app te downloaden om in een gesprek te komen. Hiernaast is er ook live ondertiteling mogelijk op Skype, dit is handig voor slechthorende, maar ook voor meetings waarin andere talen gesproken worden.

 5. Google Meet

  Google Meet onderscheidt zich voornamelijk in de prijs, deze is wat lager dan van concurrerende programma's. Ook hierbij is gelet op het gebruiksgemak. Het programma is specifiek bedoeld voor zakelijke gesprekken.