22 september 2022

Training & Opleiding

60 Studenten Wildlife Management op expeditie naar de varkenshouderij van Jan Vogels in Erp op vrijdag 23 september

Studenten Wildlife Management aan MBO Yuverta in Helmond leren over dierenwelzijn, het gedrag en de verzorging van wilde dieren. Ze leren over dieren in de natuur of wilde dieren in dierentuinen en opvangcentra zoals gorilla’s, zeehonden, wolven, vossen en wilde zwijnen. Een groep van 60 studenten die echt houdt van de natuur en avontuur gaat vrijdag 23 september op expeditie naar de varkenshouderij van Jan Vogels in Erp tussen 12.00 en 15.00 uur.

Studenten Wildlife Management aan Yuverta houden van dieren en avontuur. Ze willen straks graag aan de slag als dierentuinmanager of als opzichter in de natuur. Op vrijdag 23 september is de grote groep studenten van harte welkom bij Jan Vogels in Erp om er zelf te ontdekken hoe varkens leven in de reguliere Nederlandse varkenshouderij. Ze leren over hoe er wordt gewerkt en op welke manier er voor de dieren wordt gezorgd. Uit ervaring weet Jan Vogels nu al dat ze vrijwel allemaal enthousiast zullen zijn over de kraamafdeling. Ze zien er de zeugen, pasgeboren biggetjes en maken er als het even mee zit, de geboorte van een nestje biggetjes mee. De kraamafdeling is meteen ook de meest arbeidsintensieve afdeling van de varkenshouderij. De zorg in de eerste dagen van het leven van een biggetje is cruciaal. Een goede start bepaalt grotendeels de gezondheid en het welzijn van het dier voor de rest van z’n leven. Er is daar volop werk voor iedereen die graag met dieren werkt.

De grote groep studenten is van harte welkom in de varkenshouderij. De ervaring leert dat een deel van de Wildlife Management studenten na hun studie aan de slag gaat in de veehouderij. De verdiensten zijn er goed en het werk niet al te zwaar. Bovendien werken de studenten straks elke dag met dieren. De studenten op vrijdag 23 september worden verwacht van 12.00 tot 15.00 uur.